Echipajul Colegiului Național Andrei Mureșanu a câștigat Concursul “O Europa mai sigură!”

În contextul intensificării amenințărilor și actelor teroriste, precum și a diferitelor tipuri de criminalitate, activitățile de informare, prevenire și facilitare a gestionării adecvate a acestor provocări actuale complexe sprijină promovarea valorilor europene comune, a statului de drept și a drepturilor fundamentale.
În acest tip de acțiuni s-a înscris Campania „O Europa mai sigură”, destinată elevilor de liceu din municipiul Bistrița în perioada aprilie – iunie 2016.

Organizată de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Campania a inclus sesiuni informative, interactive și Concursul care poartă numele campaniei, lansat la 1 iunie 2016.
S-au inscris în competiție echipaje din 4 unități de învățământ preuniversitar - Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, Colegiul Tehnic Infoel și Liceul de Arte „Corneliu Baba” - care, timp de 3 saptamâni, au avut de parcurs două probe:
 Realizarea unei povestiri digitale, pe teme precum terorismul, crima organizată, criminalitatea informatică și delincvența juvenilă. Povestirile realizate, au fost postate pe pagina de Facebook a Centrului, bucurându-se de largă popularitate în rândul vizitatorilor iar punctajul la aceasta proba a fost dat de a numărul de like-uri primite de povestirea fiecărui echipaj.
 Proba “Poliţist pentru o zi” - a pus participanții în poziția inedită de a soluționa câte un caz ipotetic de încălcare a legii. Analiza metodelor propuse de elevi și notarea acestora a fost realizată de specialiști din cadrul IPJ BN.
Concursul s-a încheiat la 24 iunie cu premierea participanților. Suma punctajelor celor două probe a constituit scorul final, care a stabilit configurația clasamentului. Premiul cel mare, a fost adjudecat de echipajul Colegiului Național Andrei Mureșanu, compus din: Bogdan Alexandra Izabela, Furnea Iulia Andreea, Beserman Petra, Ban Alin Patric, Cîmpan Dan. Ei au fost recompensați cu participarea la Tabăra de fotografie pentru elevi ”Fotografia, de la pasiune la carieră”, organizată în parteneriat de Centrele Europe Direct Argeș, Bistrița, Comănești și Maramureș, la sfârșitul lunii august 2016.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5