Terorismul, criminalitatea organizată și criminalitatea informatică, teme de concurs pentru liceeni

 

 

 

  Terorismul, criminalitatea organizată și criminalitatea informatică constituie provocări actuale complexe și în continuă evoluție, în materie de Securitate. Aceste provocări se numără printre temele centrale ale Campaniei “O Europa mai sigură”, inițiată în cursul lunii aprilie și destinată tinerilor.

În data de 1 iunie 2016 a fost lansat Concursul care poartă numele Campaniei, participarea fiind deschisă elevilor care învață la liceele din municipiul Bistrița.    

 

Promovarea valorilor comune, a statului de drept și a drepturilor fundamentale, combaterii discriminării de orice fel, combaterea terorismului, a crimei organizate și a celei digitale sunt măsuri incluse pe agenda Comisiei  Europene conduse de Jean-Claude Juncker

În plus, după cum arată Strategia Națională în domeniul politicii de tineret 2015-2020, tinerii din comunități sărace, cei care părăsesc instituțiile de protectie sociala, fiind expuşi riscului de sărăcie, adolescenții cu cel puțin unul dintre părinți plecați în străinătate, tinerii romi, tinerii care trăiesc cu HIV/ SIDA, persoanele fără adăpost, orfanii şi persoanele dependente de droguri sau tinerii cu dizabilități sunt categoriile cele mai expuse riscului de discriminare, marginalizare și excluziune socială, ajungând în situația de a comite acte infracționale și de a pune în pericol siguranța semenilor lor. La situația prezentată concură și lipsa de informații privind drepturile fundamentale, în rândul acestor categorii de persoane.

În acest context, Camera de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud organizează Campania pentru tineri „O Europa mai sigură!” care include sesiuni informative, interactive și Concursul lansat la data de 1 iunie 2016, având drept temă centrală, transversală siguranţa cetăţenilor europeni. Concursul presupune parcurgerea de către echipajele înscrise a două probe  inedite:

v   Realizarea unei povestiri digitale pe una din următoarele teme: terorismul, crima organizată, criminalitatea informatică, discriminarea, delincvența juvenilă. Povestirile vor fi postate pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Bistrița iar punctajul la aceasta proba va fi obţinut ca sumă a numărului de like-uri primite.

v   “Poliţist pentru o zi” – metode de rezolvare, sub îndrumarea comisarilor de poliţie, a unui caz de încălcare a legii. Reprezentanții IPJ vor evalua corectitudinea procedurilor de soluţionare a cazurilor, prezentate de fiecare echipaj

 Concursul se va încheia cu decernarea premiilor, în data de 22 iunie 2016. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5