Şcoală de vară şi tabără de fotografie, marca Centrului Europe Direct Bistriţa

Comunicarea cu tinerii și copiii reprezintă una din preocupările cu caracter permanent ale Centrului Europe Direct Bistrița. Lor le sunt dedicate, în cursul anului 2016, atât activități noi, inovatoare, precum inițierea în arta povestirilor digitale, cât și acțiuni care s-au bucurat de mare succes în anii precedenți. Două dintre acestea au loc la finele lunii august: Școala de Vară – atelier educațional de creație pentru copii și Tabăra „Fotografia, de la pasiune la carieră”, precizează, prin intemediul unjui comunicat de presă, Elena Bărbos, manager execitiv al Centrului Europe Direct Bistriţa.

 Școala de Vară – atelier educațional și de creație pentru copii, inclusă în seria Școala Europeană Creativitate și Inovare, a avut loc în perioada 22 – 28 august, în parteneriat cu Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița. Axată pe promovarea principiilor europene ”sub semnul culorilor primare”, acțiunea a adus împreună elevi din Bistrița și din Republica Moldova – Liceul „Principesa Natalia Dadiani” Chișinău, pentru a schimba experiențe și idei privind valorile europene, pentru a-și dezvolta competențe cheie necesare integrării pe piața muncii și învățării pe tot parcursul vieții, prin activități practice și creative.

 Tabăra „Fotografia, de la pasiune la carieră”, ajunsă la ediția a III-a, îi are ca parteneri, pe lângă Centrul Europe Direct Maramureș, şi Centrele similare din Argeș și Comănești, devenid astfel interregională.

Activitățile se vor desfășura în perioada 30 august – 2 septembrie 2016, în județul Sibiu și vor include sesiuni teoretice și practice în domeniul fotografiei, în special al celei etnografice, legate de stilul de viață local și de promovarea valorilor istorice și turistice ale României. Din județul Bistrița-Năsăud vor participa elevii laureați ai Concursului „O Europa mai Sigură”, organizat în perioada mai-iunie 2016 de Centrul Europe Direct Bistrița și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud şi anume Petra Beserman, Alexandra Izabela Bogdan, Iulia Andreea Furnea, Alin Patric Ban, Dan Cîmpan - Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița și Mihai Apăvăloaei - Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița. Lucrările realizate în cadrul taberei vor fi expuse la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București, în cursul lunii octombrie 2016.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5