Opt tineri bistriţeni, în tabăra "Fotografia, de la pasiune la carieră"

Ovidiu Puiu,manager executiv Centrul Europe Direct Bistrita

Dezvoltarea competențelor transversale, a simțului artistic și creșterea nivelului de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la importanța protejării valorilor europene și locale, au fost principalele beneficii ale participanților la cea de a IV-a ediție a Taberei „Fotografia, de la pasiune la carieră”, organizată în comuna Rimetea, județul Alba, în perioada 28 – 31 august 2017.

În discursul său privind Starea Uniunii Europene din anul 2016, Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker afirma că „mai presus de toate, trebuie să investim în tinerii noștrii”, pledând totodată pentru o Europă care păstrează „modul nostru de viață european”. Răspunzând acestor nevoi, Centrul Europe Direct Bistrița, alături de Centrele Europe Direct din județele Argeș și Maramureș, au organizat, în perioada 28 – 31 august 2017, Tabăra „Fotografia, de la pasiune la carieră”. 

Având ca obiective dezvoltarea abilităților tinerilor în domeniul fotografiei, a competențelor cheie transversale, creativității, simțului artistic, aptitudinilor de comunicare și stimularea conștientizării tinerilor cu privire la stilul de viață local și valorile etnografice, istorice și turistice ale României, acțiunea contribuie la promovarea diversității, identității locale, tradițiilor, solidarității și calității vieții și stilului de viață european.

Ediția din acest an a adus împreună 24 de tineri din județele Argeș, Bistrița-Năsăud și Maramureș - câte 8 din fiecare județ, care au avut prilejul de a se iniția în arta fotografiei, de a-și dezvolta abilitățile sociale prin implicarea în activități de echipă și de a cunoaște zona rurală a județului Alba. Locația centrală a activităților a fost în acest an comuna Rimetea, faimoasă pentru arhitectura unică și peisajele pitorești copleșitoare. Pe lângă sesiunile teoretice, programul a inclus vizite și aplicații practice în împrejurimile comunei Rimetea și Cetatea Alba-Iulia.

Acţiunea a făcut parte din seria de evenimente organizate în parteneriat de Centre ale Rețelei Europe Direct România, inițiată în anul 2009, din care putem aminti: taberele antreprenoriale (2009, Sângeorz Băi – BN şi 2010, Şuior - MM), târgul Antreprenor Junior (2011, Bistriţa), atelierul de voluntariat (2011, Baia Mare), dezbaterea privind cetăţenia europeană (2013, Beclean – BN), Tabăra de fotografie „EU descopăr oameni şi locuri”, edițiile I (2014, Ocna Șugatag – MM) și II (2015, Rodna – BN), și Tabăra „Fotografia, de la pasiune la carieră” (2016, Gura Rîului – SB).

 

Reamintim cetatenilor ca pot beneficia de informatii, consiliere si raspunsuri la intrebari despre Uniunea Europeana, prin intermediul Centrului de informare europeana Europe Direct Bistrita – vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetatenilor judetului Bistrita-Nasaud. Contact: Monica Muresan – Manager, Ovidiu Puiu – Manager executiv, Bistrita, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: [email protected], www.europedirectbistrita.ro

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5