Proiecte europene pentru tineri

Cincisprezece elevi din judeţul nostru, voluntari în cadrul Centrului Europe Direct Bistriţa au fost prezenţi la sfârşitul săptămânii trecute, la Baia-Mare, la o conferinţă cu titlul „Tinerii din Regiunea de Nord-Vest – cetăţeni europeni activi şi responsabili, viitori întreprinzători de succes”. Evenimentul a fost organizat de Centrul Europe Direct Maramureş, în parteneriat cu Centrul Europe Direct pentru Transilvania de Nord şi Centrul Europe Direct Bistriţa şi a reunit elevi din judeţele Maramureş, Cluj, Satu- Mare şi Bistriţa-Năsăud.

Participanţii au avut prilejul de a prezenta acţiuni şi proiecte pe teme europene, exemple de bună practică, activităţi de antreprenoriat şi voluntariat, idei şi propuneri de parteneriate. Judeţul nostru a fost reprezentat de 15 elevi, voluntari în cadrul Centrului Europe Direct Bistriţa. Din rândul acestora au susţinut prezentări: Rînja Alexandra, Şc. Generală „Ştefan cel Mare” Bistriţa – Europa, casa mea şi Springweek, Pavel Dan Mădălin, Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa – Şcoala energetică clasa A, Butaciu Dorel, Sevestian Ionuţ, Şc. Gen. „Tiberiu Morariu” Salva - Să trăim într-un mediu mai curat, Lang Gabriella Christine, Coceşiu Tania, Kostner Richard – Europa de mâine.

„Prezentările lor au încântat prin creativitate, interactivitate şi tematica abordată şi au contribuit la dezvoltarea capacităţii de implicare şi afirmarea cetăţeniei active în rândul tinerilor din regiunea de Nord-Vest”, ne-a declarat Elena Bărbos, responsabil de comunicare Centrul Europe Direct Bistriţa.

După Gala multiplicatorilor de informaţie Europeană de la Cluj şi Tabăra de formare a tinerilor antreprenori de la Sîngeorz- Băi, conferinţa de la Baia Mare este cea de-a treia acţiune organizată în parteneriat de Centrele Europe Direct din Maramureş, Cluj şi Bistriţa în vederea dezvoltării reţelei de tineri antreprenori în regiunea de Nord-Vest.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5