Centrul Europe Direct Bistriţa şi Poliţia bistriţeană lansează campania "O Europă mai sigură"

Terorismul, criminalitatea organizată și criminalitatea informatică constituie provocări actuale complexe și în continuă evoluție, în materie de Securitate. Aceste provocări se numără printre temele centrale ale Campaniei “O Europa mai sigură”, destinată tinerilor.

Campania se desfășoară în perioada aprilie – iunie 2016 și include sesiuni informative interactive, în unitățile de învățământ preuniversitar, și concursul care poartă numele campaniei.

Promovarea valorilor comune, a statului de drept și a drepturilor fundamentale, combaterii discriminării de orice fel, combaterea terorismului, a crimei organizate și a celei digitale sunt măsuri incluse pe agenda Comisiei  Europene conduse de Jean-Claude Juncker.

În plus, după cum arată Strategia Națională în domeniul politicii de tineret 2015-2020, tinerii din comunități sărace, cei care părăsesc instituțiile de protectie sociala, fiind expuşi riscului de sărăcie, adolescenții cu cel puțin unul dintre părinți plecați în străinătate, tinerii romi, tinerii care trăiesc cu HIV/ SIDA, persoanele fără adăpost, orfanii şi persoanele dependente de droguri sau tinerii cu dizabilități sunt categoriile cele mai expuse riscului de discriminare, marginalizare și excluziune socială, ajungând în situația de a comite acte infracționale și de a pune în pericol siguranța semenilor lor. La această situație concură și lipsa de informații privind drepturile fundamentale, în rândul acestor categorii de persoane.

În acest context, Camera de Comerț și Industrie Bistrița Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița și Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud organizează Campania pentru tineri „O Europa mai sigură!” care debutează luni, 18 aprilie 2016.

Campania se desfășoară în două etape:

I.    Sesiuni informative interactive, în unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Bistrița, legate de teme precum drepturile fundamentale, prevenirea crimei organizate și combaterea discriminării;

II.        Concursul „O Europa mai sigură!”, la care vor fi invitate să se înscrie echipaje ale elevilor de liceu; acestea vor trebui să parcurgă probe precum: realizarea film/spot de stimulare a prevenirii încălcării drepturilor, “Polițist pentru o zi” – rezolvarea unui caz sub supravegherea comisarilor de poliție, „Poliția cetățeanului”instantanee care surprind situații de încălcare a legii/discriminare.

Campania se va încheia în luna iunie, cu festivitatea de premiere a concursului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5