Elevii județului s-au întrecut în afișe și cunoștințe privind Uniunea Europeană. Anton Tricolici de la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, premiul I

sursa: CCI BN

Anul acesta, cu ocazia Zilei Europei, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistrița, a organizat două concursuri dedicate elevilor din județ: Concursul de cultură generală „Cunoaște Europa!”, desfășurat la Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița și Concursul de afișe „Tineri pentru Europa”, desfășurat la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița. Urmărind promovarea valorilor și principiilor Uniunii Europene și a participării civice a tinerilor, cele două concursuri au implicat peste 100 de elevi din unități de învățământ ale județului.

Activitățile dedicate celebrării Europei organizate de Centrul Europe Direct Bistrița au început la Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița cu concursul „Cunoaște Europa!”. Organizat în parteneriat cu școala gazdă, evenimentul a adus față în față echipaje din 7 școli ale județului, pentru a își dovedi cunoștințele privind istoria, valorile și funcționarea Uniunii Europene. Școlile reprezentate în cadrul concursului au fost: Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița; Școala Gimnazială Mureșenii Bîrgăului; Școala Gimnazială Tiha Bîrgăului; Școala Gimnazială Tureac; Școala Gimnazială Sînmihaiu de Câmpie; și Școala Gimnazială Nr. 7 Bistrița. Participanții au fost evaluați și premiați cu materiale promoțioanale.

Ziua Europei a continuat cu expoziția afișelor înscrise în concursul „Tineri pentru Europa”, organizată la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița. Concursul, derulat în perioada 2 – 7 mai 2018, a fost deschis tuturor elevilor de liceu din județul Bistrița-Năsăud și a presupus realizarea, de către participanți, a unui afiș care să surpindă cât mai bine îndemnul către tineri de a se implica civic și de lua parte la alegerile pentru Parlamentul European din anul 2019.

La concurs au participat 58 de elevi din 8 licee ale județului Bistrița-Năsăud: Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița; Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean; Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud; Colegiul Tehnic „INFOEL” Bistrița; Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița; Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistrița; Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița; și Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bîrgăului.

După deschiderea expoziției, afișele realizate de elevi au fost atent evaluate de către reprezentanți ai Primăriei Municipiului Bistrița, Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Instituției Prefectului Județului Bistrița-Năsăud și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Bistrița-Năsăud. La finalul activității, elevii câștigători au fost premiați de către Centrul Europe Direct Bistrița cu materiale promoționale, în timp ce premiul întâi, adjudecat de Anton Tricolici, elev al Liceului de Arte „Corneliu Baba” Bistrița, a beneficiat și de un premiu în bani, în valoare de 300 de lei, oferit de Asociația „Cornelius Art”, partener al evenimentului. De asemenea, elevii participanți vor putea beneficia gratuit de cursuri de inițiere în managementul proiectului și comunicare, adaptate vârstei lor, oferite de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud.

 

Reamintim cetăţenilor că pot beneficia de informaţii, consiliere şi răspunsuri la întrebări despre Uniunea Europeană, prin intermediul Centrului de informare europeană Europe Direct Bistriţa – vocea Comisiei Europene la nevoia de informare a cetăţenilor judeţului Bistriţa-Năsăud. Contact: Ovidiu Puiu – Coordonator, Bistriţa, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-210039, e-mail: [email protected], http://www.europedirectbistrita.ro/.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5