Echipamente de peste 23 milioane lei pentru sistemul de management integrat al deşeurilor din Bistriţa-Năsăud

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a lansat licitatia de achiziţie de echipamente pentru sistemul de management integrat al deşeurilor din judeţul nostru. Potrivit anunţului postat pe SEAP, vor fi achiziţionate vehicule de compactare a deşeurilor menajere, vehicule pentru transportul acestora, dar şi containere.

Valoarea estimată a acestot achiziţii, fără TVA, este de 19,276,312 lei. Firmele care îşi vor adjudeca licitaţia, oferind preţul cel mai scăzut, vor trebui să furnizeze aceste echipamente în două luni de la data atribuirii contractului. Temenul limită pentru depunerea ofertelor este de 27 octombrie, dată la care vor fi şi deschise documentele.

Licitaţia se organizează cu două luni înainte de închiderea proiectului cofinanţat prin POS Mediu 2007-2013. Tardividatea acestui demers a fost influenţată, probabil, de necesitatea revizuirii studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici. Astfel, în ceea ce priveşte sistemul de colectare a deşeurilor, acesta a fost îmbunătăţit, în urma nemulţumirilor formulate de autorităţile locale la presiunea locuitorilor din judeţ.

În cifre, vorbim despre peste 80.000 pubele cu o capacitate de 120 litri pentru colectarea deşeurilor mixte şi peste 2000 de containere semi-îngropate pentru colectarea sticlei, hârtiei, metalelor, plasticului. Pentru staţiile de transfer, a fost propusă achiziţionarea a 40 de containere de 32 metri cubi, dintre care 27 tip “presă”, la care se adaugă alte 20 containere pentru staţiile de colectare. Pentru transferul deşeurilor …la Tărpiu, vor fi achiziţionate 13 vehicule de transport, cu sau fără braţ de macara.

Proiectul, “Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa-Năsăud”, în valoare de peste 155 milioane lei, finanaţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu se derulează încă din 25 mai 2009. Termenul final stabilit prin contractul de finanţare este 25 noiembrie 2011, preşedintele CJ-Liviu Rusu anunţând recent că va fi respectat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5