Ecograf de înaltă performanţă pentru nou-născuţi. Dr. Aurelia Tanca: Este de foarte mare ajutor!

Avem o veste bună pentru proaspeții părinți! Secția de Neonatologie a Spitalului Județan a fost dotată cu un ecograf de înaltă performanță pentru nou-născuți. Cu ajutorul lui se fac investigații neinvazive, neiradiante, nedureroase ce pot fi realizate imediat după venirea copilului pe lume, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

„E o investiţie în sănătate pentru micuții pacienți de la Spitalul Județean, de 200.000 lei (42,038.00 euro), realizată prin buna colaborare dintre Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Ministerul Sănătăţii. Mă bucur tare mult că echipa de la Spitalul Județean condusă de Gabriel Lazany găsește cele mai performante aparate medicale și ridică standardul actului medical pentru toți pacienții, indiferent de vârstă”, a transmis Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, doctorul Aurelia Tanca l-a utilizat deja și a dat asigurări că achiziţia este una de foarte mare ajutor.

„Este un ecograf foarte binevenit, deoarece acum, pe lângă ecografiile abdominale pentru nou-născuți și sugari, dispunem inclusiv de o sondă pentru ecografie cardiacă. Dacă un copil are semnalmente că ar fi cu probleme, cu ajutorul acestui ecograf vom știi rapid cauza.

Putem să facem aici, la Spitalul Județean, inclusiv ecografii transfontanelare care permit diagnosticarea hemoragiilor intracraniene, a hidrocefaliei, tumorilor sau chisturilor intracraniene sau a complicațiilor meningitei. Este de foarte mare ajutor!”, a declarat dr. Tanca.

 

 

 

 

Comentarii

01/11/19 19:30
Eugen

Mult, mult succes!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5