„Educația este șansa ta!”. Școala Gimnazială „Grigore Herinean” Galații-Bistriței a obţinut finanţare în cadrul PNRAS!

Școala Gimnazială „Grigore Herinean” Galații-Bistriței a obținut un contract de finanțare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar prin componenta C15-Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență în România. Valoarea totală a grantului este de 688.139 lei și se va desfășura pe parcursul a trei ani școlari (2022-2025). Scopul acestui proiect este de a reduce  abandonul școlar și de a diminua rata de părăsire timpurie a școlii, precum și de crește procentul de promovabilitate la examenele naționale. Sunt prevăzute activități MATE de tip prevenire, intervenție și compensare, activități remediale, activități outdoor, excursii, drumeții, școală de vară etc. De asemenea, se urmărește digitalizarea procesului educațional prin achiziționarea de echipament și software pentru dotarea claselor inteligente. Pe parcursul implementării grantului se va asigura o colaborare permanentă cu autoritățile locale, ONG-uri, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud etc.

Intervențiile vizează în special elevii de gimnaziu cu prezență scăzută la școală, cu rezultate mici la învățătură, elevii care au repetat cel puțin un  an școlar sau au un istoric școlar de sancțiuni, dar și copiii de vârstă școlară (6-17 ani) care nu au fost înscriși niciodată la școală sau care au părăsit timpuriu școala.

            Prin acest proiect se subliniază încă o dată importanța și necesitatea educației, singura șansă a elevului de astăzi, adultului de mâine.

 

Director : Prof. Cristian Marius Damian

Consilier Educativ : Prof. Melania Iulia Roș

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5