Educaţia, temă de dezbatere la USR. Deputatul Cristina Iurişniţi: Vom veni cu propuneri legislative pentru reducerea abandonului şcolar şi introducerea educaţiei pentru sănătate

Uniunea Salvați România organizează mâine o dezbatere pe tema Educației Naționale, cu scopul de a identifica cele mai relevante soluții în combaterea lacunelor sau problemelor actualului cadru legislativ. Acesta este primul eveniment din seria dezbaterilor ,,Educația, încotro?” care își propune să contureze trei direcții strategice reprezentate de combaterea abandonului școlar, promovarea educației pentru sănătate în școli, dar și identificarea provocărilor învățământului privat.

Evenimentul va reuni la masa rotundă atât reprezentanți ai societății civile, ai organizațiilor naționale de profil, ai administrației publice centrale, cât și deputați și senatori ai partidului Uniunea Salvați România.

În urma dezbaterilor, USR își propune să inițieze o serie de propuneri legislative pe marginea subiectelor abordate, dar și să contureze o rezoluție ce va aduce în atenția factorilor decidenți problemele stringente cu care se confruntă sistemul de educație din România. În contextul anacronismului și a lipsei de viziune pe termen lung în ceea ce privește sistemul național de educație, Uniunea Salvați România și-a asumat, în această sesiune legislativă, ca prioritate, optimizarea și eficientizarea actualul pachet de legi din învățământ.

         „Vom dezbate la grupul parlamentar USR despre direcţiile pe care ar trebui să meargă educaţia! Clusterul de educaţie preuniversitară va prezenta în preambul o radiografie a situaţiei actuale din educaţie, în contextul deciziilor bulversante luate de ministrul Liviu Pop: manualul de sport în premieră naţională, editura unică, manualul unic, auxiliare interzise, compendiu pe post de "ceaslov" universal la clasa a V-a! Mai adăugăm deciziile de politizare a sistemului şi aducem în atenţie cei 13 inspectori generali demişi abuziv, care acum îşi primesc dreptatea în instanţă!”, declară deputatul Cristina Iurişniţi.

Potrivit acesteia, în cadrul dezbaterii vor fi supuse atenţiei provocările învăţământului privat în contextul actual
şi cele 10 priorităţi în educaţie, de la „infrastructura şi dotarea şcolilor deficitară, lipsa educaţiei pentru sănătate din şcoli, finanţarea per elev, formarea iniţială şi perfecţionarea cadrelor didactice pe tot parcursul vieţii, reducerea abandonului şcolar, transparenţa în organizarea examenelor de directori, promovarea învăţământului profesional dual, profesionalizarea forţei de muncă, şi lista parcă nu se mai termină...”.

Deputatul Iurişniţi menţionează că atelierele vor promova initiaţive legislative USR în domeniul reducerii abandonului şcolar, a introducerii educaţiei pentru sănătate în şcoli.  

„E prima dezbatere USR pe educaţie, pe care o dorim deschisă, eficientă, realistă! Ea va continua cu dezbateri şi propuneri pe legea manualului şi noua lege a Educatiei! Ne dorim cu toţii să fie respectat accesul copiilor noştri la o educaţie de calitate, dreptul la o Românie educată”, menţionează deputatul USR BN.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5