Deputat Cristina Iurişniţi: Introducerea Educaţiei pentru sănătate şi depolitizarea sistemului de învăţământ, printre priorităţile primului an de mandat

Deputatul USR de Bistriţa-Năsăud, Cristina Iurişniţi, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva dintre cele mai importante activităţi pe care le-a avut pe parcursul primului an de mandat parlamentar. Membru în Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Camerei Deputaţilor, aceasta şi-a canalizat acţiunile în domeniul educaţiei.

         „Am iniţiat două modificări legislative legate de introducerea disciplinei Educaţie pentru sănătate în şcoli, un lucru care nu se întâmplă. Ştiţi foarte bine că sunt în dezbatere publică planurile-cadru la liceu. Miercuri voi participa la o conferinţă organizată de Coaliţia pentru Educaţie, în parteneriat cu UNICEF. Este clar că voi susţine introducerea Educaţiei pentru sănătate, a educaţiei sexuale, pentru ca acest opţional să existe în oferta educaţională a şcolilor. Cred că suntem singurul sistem de educaţie care nu ia în considerare evoluţia copiilor, stilul de viaţă sănătos, educaţia nutriţională, educaţia pentru familie, educaţia necesară pentru o dezvoltare personală şi psihoemoţională corectă. M-a interesat şi depolitizarea sistemului de învăţământ şi am depus o iniţiativă legislativă, adică tot ce înseamnă funcţii numite la nivelul inspectorilor şcolari, a directorilor de şcoală”, a explicat deputatul Iurişniţi.

         Potivit acesteia, sistemul educaţional necesită foarte multe transformări, „reformări autentice nu de faţadă”, care necesită un efort susţinut de o echipă.

         Altfel, în acest prim an de mandat, caracterizat de parlamentarul bistriţean drept unul „bulversant”, de învăţare a procedurilor parlamentare şi de coagulare a grupului USR, Cristina Iurişniţi a avut 31 de luări de cuvânt, a prezentat 13 declaraţii politice. De asemenea, a fost semnatara a 45 de propuneri legislative, dintre care două ca iniţiator direct, a formulat 28 de întrebări şi interpelări şi a susţinut patru moţiuni.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5