Egal câştigat de Albuţ

FC Gloria vs FC Vaslui 1-1 (0-1)

Duşul rece cu şepcile roşii, de pe teren propriu, i-au mobilizat la maxim pe jucătorii Gloriei în partida de sub Tâmpa, învingându-i pe aceştia acasă la ei. Marţi, de la ora 20,30, vasluienii lui Porumboiu au venit cu scopul de a cuceri toate cele trei puncte puse în joc şi a se apropia tot mai mult de liderul Oţelul. Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, băieţii antrenorilor Manea şi Halagian s-au întrecut pe sine, dându-le o lecţie de fotbal. La acest rezultat remarc intervenţiile miraculoase ale lui Albuţ, salvând echipa de la înfrângere, cât şi debutul jucătorului Ionuţ Bâlbă, lăsând o impresie frumoasă. Primul gol cade în min.8, când bistriţeanul Lucian Sânmărtean, cel mai bun de la oaspeţi, execută o lovitură de colţ, iar Temwanjera înscrie cu capul: 1-0. Două minute mai târziu, replică tăioasă a jucătorilor noştri, când Achim înscrie, dar golul a fost anulat pentru un offsaid, la Keita aflat pe traseul şutului. Min.20 – Băjenaru trimite un şut peste bară de la 20 de metri. Min. 22 – Velcovici expediază un trasor de la 25 de metri, la firul ierbii, dar se opune stâlpul porţii lui Kuciak. Min. 24 – Wesley trimite pentru a doua oară balonul în bară la şutul cu piciorul stâng. Trei minute mai târziu Bâlbă, singur cu portarul, trimite în colţul lung, dar se întinde Kuciak şi reţine. Min. 46 – Wesley trimite cu capul din 6 m, dar apără Albuţ. Un minut mai târziu, Ilie Iordache recuperează un balon şi trimite milimetric pe lângă poartă. Min. 50 – Genchev trimite plasat de la 13 m, dar imbatabilul Albuţ scoate de lângă bară. Cinci minute mai târziu, din nou Albuţ ne salvează la torpila lui Wesley dfe la 20 de metri, scoţând de sub bară. Min. 61 – replica lui Băjenaru, care şutează de la 25 m, reţinut de Kuciak. Un minut mai târziu, bucurie mare în tabăra noastră, când Cânu comite henţ în suprafaţa de pedeapsă la centrarea lui Achim. Execută Băjenaru, ca un mare fotbalist, egalând situaţia: 1-1. Min. 83 – Kuciak reţine balonul şutat de Achim de la 30 m lateral. Min. 90 – Anton este faultat în suprafaţa de pedeapsă, dar arbitrul „brichetă” lasă jocul să curgă. În minutul următor, Albuţ ne mai salvează încă o dată la şutul brazilianului Adailton.

Aşadar, joc foarte frumos prestat de ambele echipe, deşi pe întreaga desfăşurare a partidei a plouat mărunt şi mocăneşte.

Cu acest punct important Gloria urcă pe poziţia a zecea în clasament, iar vasluienii coboară un loc.

Bistriţa: Albuţ (cpt.), Achim, Szukala, Corallo, Velcovici, P. Anton, Nalaţi, Keita, Băjenaru (G.Rne 90+4), Iordache (Săceanu 80), Bâlbă (V.Năstase 83). Rezerve: Irimia, Costache, Mandea, Pasenciuc. Antrenori: Nicolae Manea şi Florin Halagian.

Vaslui: Kuciak, Genchev, Papp, Cânu (cpt.), Milanov (Pouga 85), Gheorghiu (Milisavljrvici 67), Costin, Wesley, L. Sânmărtean, Adailton, Temwanjera. Rezerve: Cerniauskas, Zmeu, Rivas, Bălace şi Farkaş. Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Corallo, L.Sânmărtean, Temwanjera, Genchev şi Cânu.

Arbittri partidei: Al.Deaconu (centru), asistenţi – Ad. Ghirguleac şi Z. Szekely.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5