Elena Bărbos, președintele Clubului Rotary Bistrița Nosa pentru perioada 2021-2022

Într-un cadru festiv, a avut loc la Crama Jelna, în satul Jelna, ceremonia de predare a Colanului și de schimbare a Președintelui Clubului Rotary Bistrița Nosa. Leonora Lanțoș, președinte în perioada 2020-2021, a predat ștafeta Elenei Bărbos, care va conduce activitățile clubului în perioada 2021-2022.
Sub conducerea doamnei Leonora Lanțoș, s-a continuat proiectul Împreună pentru Sănătate, prin care în contextul răspândirii noului coronavirus, Rotary Club Bistriţa Nosa a închiriat şi pus la dispoziţia personalului medical SJU, cu titlu gratuit, Hotelul Krone situat în Bistrița (40 de camere duble), începând cu 02.04.2020, pe întreaga durata a stării de necesitate. Clubul a asigurat, pe durata proiectului, plata chiriei spaţiului si a utilităților aferente, precum şi dotarea cu un necesar de bază. Proiectul a fost iniţiat în luna aprilie 2020 şi a fost continuat până in septembrie 2020.
De asemenea, tot în mandatul precedent, Clubul Rotary Bistrița Nosa s‐a alăturat proiectului "Via Transilvanica" inițiat de Asociația Tășuleasa Social printr‐o contribuție de 3.000 de euro, care susține financiar amenajarea a 3 km, pe teritoriul județului Bistrița‐Năsăud. În plus, RC Bistrița Nosa a adoptat încă 7 km din traseu pentru întreținere și curățenie, astfel încât acesta să fie permanent menținut la starea de amenajare actuală.
Președintele în exercițiu pentru anul 2021-2022, Elena Bărbos, și-a propus să realizeze următoarele:
„Nevoile noastre, pentru a găsi calea spre fi cât mai des și mai mulți, împreună. Suntem diferiți, avem nevoi diferite, dar asta este frumusețea lumii în care trăim. Important este să găsim numitorul comun, fără încrâncenare, să fim dispuși să schimbăm ceva în noi, să ne adaptăm și să acceptăm, atunci când opinia majorității e diferită de propriile opinii. Apoi, nevoile comunității, pentru că îmi propun să realizăm proiecte care să servească comunităților în care trăim.
Ținând cont și de direcțiile de acțiune ale Rotary Internațional pentru anul 2021 – 2022, domeniile în care îmi propun să realizăm proiecte, fără a limita însă, sunt: excelența în educație, precum și facilitarea accesului la educație, sănătatea și un stil de viață sănătos, combaterea schimbărilor climatice, consolidarea accesului la apă, canalizare și igienă. Sigur că, așa cum am mai menționat, vom putea realiza toate acestea, doar făcând echipă și echipe.”
În concluzie, obiectivul principal al Elenei Bărbos pentru noul an rotarian este de a pune baza pe solidaritate, toleranță, empatie, prietenie și „recrearea atmosferei ce ne-a adus, de la bun început, împreună”, prin implicarea tuturor membrilor Clubului, în așa fel încât, în armonie, să ”servim pentru a schimba vieți”.
Rotary Club Bistriţa Nosa este o organizaţie nonguvernamentală care alături de cele 124 cluburi din Districtul 2241 România – Republica Moldova şi cele peste 12.000 de pe întreg globul este formată din oameni reprezentativi pentru comunităţile în care trăiesc. Rotary promovează idealul de a servi binele public în profesie şi în societate.
Clubul Rotary Bistrița Nosa a fost înființat în iunie 2008 și numără în prezent 33 de membri aleși din diferite domenii de activitate, după criteriile promovate de Cluburile Rotary.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5