Elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Năsăud, într-o experiență deosebită Erasmus + în Catania

The Eco-Friendly Heroes, cod identificare 2020-1-ES01-KA229-081726_4 este proiectul Erasmus +, produs al colaborării dintre partenerii Escola Mil.lenari, Cardedeu, SPANIA, în calitate de coordonator și partenerii școlilor Amatas novada Skujenes pamatskola,  LETONIA, Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Năsăud, ROMANIA, 12th Primary School of Drama,  GRECIA, Istituto Comprensivo "Leonardo Da Vinci", Mascalucia, ITALIA și Aksemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, Nidge, TURCIA. Perioada de implementare de 24 de luni a fost prelungită cu încă 12 luni din motivele obiective impuse de pandemie, astfel că activitățile proiectului au avut data de începere 1 septembrie 2020, cu finalizare în data de 31 august 2023. Prima  mobilitate de învățare C 1 pentru profesori a avut loc la Aksemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, Nidge, TURCIA, în perioada 24-30 octombrie 2021. La sesiunile de formare de tip hibrid au participat 11 profesori și coordonatorul sesiunilor de formare, profesorul Cem Can, care a prezentat avantajele utilizării la clasă a învățării prin cooperare, design-ul PBL aplicabil la nivelul abordării integrate a conținuturilor transdisciplinare.

Aplicarea noilor didactici la nivelul grupelor de elevi a avut loc în cadrul mobilității de învățare pentru elevi C 2, în prioada 9-13 mai la școala parteneră din Italia. În timpul întâlnirii, au fost organizate activități digitale, utilizând aplicații utile elevilor precum Kahoot, Pixton, Google Earth, Padlet, Storyboard that, Wordwall, Story Map , Biteable activități sportive de grup, activitate de observarea a arealului natural GOLE DELL’ALCANTARA, a zonei protejate OASI MARINA PROTETTA ACITREZZA (un adevărat monument natural, impresionant prin observarea vieții marine unice), vizitarea perlei Mediteranei, TAORMINA și studierea vegetației și a faunei din zona protejată a Muntelui Vulcanic Etna. Cu mare drag a fost întâmpinat grupul Erasmus + de primarul localității Mascalucia, oferind ghid pentru vizitarea celor mai importante edificii culturale ale Cataniei ( Institutul Național Geo-Vulcanic, Muzeul Lavei, ruinele Teatrului Grecesc, Belvedere) . Mobilitatea a fost finalizată prin momente minunate oferite de grupuri de copii mici, care au prezentat cântece și dansuri de grup, care au promovat  frumusețea copilăriei universale.

Echipa de proiect care a participat la mobilitate (profesor Adela-Gabriela Mureșan și cei 5 elevi) a avut parte de o experiență deosebită, au promovat valorile locale și naționale partenerilor europeni.

Coordonator proiect,

Adela-Gabriela Mureșan

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5