O nouă experiență Erasmus + în Cardedeu, Spania, pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Năsăud

Experiența de învățare pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud implicați în cadrul proiectului The Eco-Friendly Heroes, cod identificare 2020-1-ES01-KA229-081726_4 continuă cu organizarea mobilității C 3- Short-term exchanges of groups of pupils de către coordonatorul proiectului, Escola Mil.lenari, Cardedeu, SPANIA. Membrii școlilor partenere Amatas novada Skujenes pamatskola,  LETONIA, Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Năsăud, ROMANIA, 12th Primary School of Drama,  GRECIA, Istituto Comprensivo "Leonardo Da Vinci", Mascalucia, ITALIA și Aksemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, Nidge, TURCIA au fost prezenți în perioada 19-26 octombrie 2022 la activitățile derulate timp de o săptămână.

În prima zi, echipele de mobilitate au vizitat școala, localitatea Cardedeu și au participat la activități organizate în aer liber care au promovat munca în echipă, creativitatea, asumarea rolurilor, diversitatea, responsabilitatea, implicarea activă. Am descoperit cu toții că limbajul copilăriei și al inocenței e unic. A doua zi a mobilității a fost dedicată activităților de matematică aplicată. Am vizitat fortăreața Girona, am calculat arii, spații din catedrale, arcuri de cerc în biserici, am estimat înălțimea zidurilor construite în stil gotic sau roman. Vizita planificată  pentru a treia zi a mobilității, sub cupola Cosmocaixa  Barcelona,  a dezvăluit spațiul modern de învățare pentru copii,  ateliere interesante care surprind evoluția civilizației umane din cele mai vechi timpuri până în prezent. Ceea ce am învățat despre sistemul solar am aplicat la clasă în cadrul activităților outdoor, prin jocuri de creație a unor umbre interesante reflectate de lumina solară. Următoarele două zile ale mobilității au fost dedicate matematicii (activitate de realizare a unui pod modern peste o apă, inventat și construit din materiale simple) și științelor (denumirea/ studierea ființelor vii pe care le găsim în mediul apropiat din curtea școlii). Momentele interesante, pas cu pas, surprinse în cadrul activităților prezentate pot fi apreciate pe site-ul de promovare a proiectului, https://ecofriendlyheroes.eu, administrat cu responsabilitate de echipa de proiect a Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Năsăud. 

Echipa de proiect care a participat la mobilitate (profesor Adela-Gabriela Mureșan, profesor Cerasela Maria Roman  și un grup  5 elevi) a avut parte de o experiență deosebită, au promovat jocurile copilăriei universale, au învățat cum să-ți valorfice cunoștințele matematice și din domeniul științelor pentru a realiza sarcini de lucru cu aplicabilitate în viața de zi cu zi.

Coordonator proiect,

Adela-Gabriela Mureșan

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5