Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud, gazdă pentru oaspeţi din Polonia, Bulgaria, Grecia, Italia, Macedonia de Nord
În prima săptămână după vacanța de Paște, Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud a fost gazda mobilității C 2- mobilitate de învățare pentru elevii participanți în cadrul proiectului Erasmus + OPEN YOUR MIND TO NEW TECHNOLOGIES, cod de identificare 2020-1-PL01-KA229-081409. Membrii delegațiilor participante, profesori și elevi, au fost de la Szkoła Podstawowa nr 15 im. Polskich Noblistów w Częstochowie, POLONIA, coordonatorul proiectului împreună cu partenerii PPMG ”Acad. Nikola Obreshkov”, Burgas, BULGARIA, Gymnasio Agias, GRECIA, Istituto Comprensivo Statale "San Giovanni Bosco", Isernia, ITALIA, Opshtinsko osnovno uchilishte Koco Racin Kumanovo, MACEDONIA DE NORD.
Programul stabilit pentru cele 7 zile ale întâlnirii a fost variat, conform tematicii Fizica în jurul nostru, fizica aplicată în viața de zi cu zi: activități de învățare în cadrul școlii și de tip outdoor, vizitarea obiectivelor culturale pentru promovarea identității locale, naționale, europene.
Întâlnirea a debutat cu vizitarea școlii, un cuvânt de bun venit oferit de conducerea instituției, primirea călduroasă din partea autorităților locale la Primăria Orașului Năsăud de către primarul Dorin Vlașin, viceprimarul Marius Bodea și Viorel Urdă, valorificarea patrimoniului local în cadrul Muzeului Grăniceresc Năsăud, scurtă prezentare a orașului Năsăud. La Casa de Cultura "Liviu Rebreanu" Năsăud ne-am bucurat de dansurile tradiționale prezentate de ansamblul minunat, la recomandarea directorului Ionuț Nistor. A doua zi a mobilității a debutat cu atelierele de lucru de tip LEGO robotics pentru elevi și promovarea valorilor locale în cadrul vizitei la Mănăstirea Moisei și Păstrăvăria RIN. Miercuri am realizat activități STEAM, Quizlet, ICT cu elevii, am vizitat lăcașul de cult de la Piatra Fântânele, apoi ne-am bucurat de primăvară proaspătă și de aerul curat de munte la Colibița. A patra zi delegațiile au vizitat orașul Bistrița, cu sprijinul Centrului de informare și promovare turistică municipal. După-masă au fost organizate activități practice care facilitează înțelegerea noțiunilor fizicii: presiunea aerului, forță și gravitație, corpuri. În curtea școlii a avut loc o lansare de rachete confecționate din materiale reutilizabile, pet și carton. Ultima zi a mobilității a fost dedicată festivității de încheiere oficială a întâlnirii, apoi grupul a participat la vizita tematică propusă la Salina Turda și orașul Cluj-Napoca.
Pentru organizatori și participanți, mobilitatea a fost interesantă și constructivă. În cadrul disuțiilor dintre parteneri, am convenit pașii de continuare a colaborării și implemetării activităților propuse la nivelul proiectului. Pentru profesorii implicați în organizarea mobilității, director coordonator Greabu Maria, director adjunct Emilia Bidică, profesorii Adela-Gabriela Mureșan, coordonatoarea proiectului la nivelul școlii și membrii echipei de proiect, profesorii Adela Nicoleta Timiș, Cornel Antohe, Mariana-Georgeta Mureșan, Anamaria Muthi activitatea derulată în perioada 2-6 mai 2022 a fost un succes. De o experiență interesantă au avut parte și elevii școlii noastre care au găzduit elevii participanți la mobilitate, împărtășind emoții, gânduri, atitudini pozitive. Din partea părinților am primit mulțumiri pentru șansa primită de a gazdui acasă un elev, sau doi, din cadrul delegațiilor partenere ale proiectului. Colaborarea continuă prin participarea la mobilitățile care se vor derula anul școlar viitor. A fost o săptămână deosebită, un timp unic, care face ca spiritul Erasmus + să adune laolaltă oameni care schimbă, în bine, în timp, vieți, visuri, deschide minți și luminează viitorul celor care cred că un zâmbet spune multe despre cel care îl poartă.
Echipa de proiect transmite mulțumiri tuturor celor care au participat la această mobilitate: părinți, elevi, profesori, comunitatea locală.
Coordonator proiect,
Prof. Adela-Gabriela Mureșan
Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud
Citiţi şi:
- O nouă experiență Erasmus + în Cardedeu, Spania, pentru elevii și profesorii de la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Năsăud
- Experiența Erasmus + despre ECOLOGIA sustenabilă, trăită de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” în Bulgaria
- Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud la a treia mobilitate ERASMUS
- Peste 70 de elevi şi 7 cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu, implicaţi în mobilitatea virtuală dintr-un proiect Erasmus +
- Elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Năsăud, într-o experiență deosebită Erasmus + în Catania
Adaugă comentariu nou