Peste 70 de elevi şi 7 cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu, implicaţi în mobilitatea virtuală dintr-un proiect Erasmus +

În perioada 17---21 mai 2021, un grup de 74 de elevi îndrumați de 7 cadre didactice de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud, membre în echipa proiectului  Erasmus + Nature soothes the customs, 2018-1-PL01-KA229-050530_2 au participat la  mobilitatea virtuală organizată de Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvü Iskola, Budapesta, UNGARIA, una din cele 6 școli partenere. Planificat ințial pentru 24 de luni de implementare, perioada a fost prelungită până la 36 de luni, finalitate 31.08.2021, cu speranța de a parcurge toate activitățile propuse. Timp de mai bine de un an, întreaga echipă a comunicat pentru a găsi cea mai bună modalitate de organizare a mobilităților, adaptate vremurilor pe care le trăim.

După propuneri și discuții constructive, a fost agreată ideea de participare la mobilități virtuale. Programul online propus elevilor și profesorilor răspunde temei activității, Emoție și culoare. Prima zi de mobilitate a debutat cu prezentarea școlii și transmiterea gândurilor bune din partea oficialităților locale tuturor participanților. Marți, 18.05.2021, am participat la ora virtuală de științe, prin vizionarea informațiilor despre viețuitoare, cu finalizare interactivă, folosind aplicațiile Quizlet.com și Kahoot.com. A treia zi de activitate a debutat cu vizionarea turului virtual la orașului Budapesta, realizat în mod creativ și original de elevii și profesorii școlii gazdă, pentru a cunoaște cultura și tradițiile locului. 20 mai 2021, Ziua jocurilor sportive a fost cea mai interesantă pentru elevi, un model modern de joc, muzică, mișcare, cu promovarea valorilor sportului fiecărei țări partenere. Ultima zi a mobilității a fost finalizată de coordonatorul proiectului, școala din Polonia, prin sarcini de lucru personalizate de exprimare a emoțiilor în situații diferite de comunicare.   

Am avut parte de momente deosebite, plăcute, interesante  timp de 5 zile. Corolarul întregii activități este prezentat sub forma unui film postat online,

, marcând evenimentele importante și energia pozitivă a participanților. Mulțumim pentru sprijin și implicare elevilor claselor a III-a A, A IV-a A, A V-a A, părinților, cadrelor didactice: Maria Greabu, Emilia Bidică, Adela Timiș, Adela-Gabriela Mureșan, Georgeta Urzică, Mariana Mureșan, Anamaria Muthi.

 

Coordonator proiect Erasmus +,

Prof. Adela-Gabriela Mureșan

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Năsăud

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5