Elevi şi profesori din Salva, în tabara Lider de meserii de la Straja

În perioada 28 iulie-2 august, în cadrul Taberei “Lider de meserii by Pepco România”, desfășurată în stațiunea montană Straja, județul Hunedoara, au participat 10 elevi din instituția noastră, însoțiți de directorul Romana Fetti şi prof. Luminița Girigan, alături de încă 9 delegații din țară, toți elevi la şcoli, licee şi colegii cu profil de  învățământ profesional şi tehnic. Activităţile au debutat cu primirea la centrul de la Straja, prezentarea regulilor taberei şi a valorilor morale pe care se vor construi activitățile de echipă din următoarele zile. Activităţile celei de-a doua zi din cadrul taberei Lider de meserie Pepco Romania, Straja, Hunedoara au constat in actiuni incitante pentru elevi si profesori. Dacă elevii au fost implicați în activități out-door în tabara de acțiune Viaţa, profesorii au identificat blazonul instituției, au participat la exerciții de spargere a gheţii si la un joc de identificare a lidershep-ului distribuit sau a lidershep-ului de echipă. În urmatoarele zile,  temele discutate in cadrul atelierelor de dezvoltare personală au fost rolul profesorului la clasă, creșterea motivației în învăţare şi cercul siguranței, iar elevii au parcurs numeroase trasee aplicative şi exerciții de supraviețuire în pădure. Creionarea viziunii şcolii prin consultarea tuturor instituţiilor şi părților asociate, jocuri de rol pe tema școlii comunitare au fost topicele parcurse  la atelierele de formare profesională pentru profesori din cadrul taberei Straja Lider de meserii împreuna cu depășirea limitelor personale de către echipa de profesori prin diferitele exerciții de catarare, labirint sau team-building, adevărate provocări atât pe soare cât și pe ploaie. Planul de actiune al scolii şi ceremonia de încheiere a activităților atât pentru profesori cât și pentru elevi s-au realizat în ultima zi prin înmânarea diplomelor, a angajamentelor de schimbare asumate pe termen lung.

Mulțumim fundației Noi Orizonturi, doamnelor Maria Kovacs şi Anca Gaidos, Pepco România pentru facilitarea participării gratuite a grupului de elevi si profesori.

Din testimonialele elevilor participanţi din institutia noastră:

Tabara VIATA a fost una dintre cele mai frumoase experiente pe care le-am putut trai. Aici am invatat ca orice obstacol il putem invinge si ca limitele pot fi depasite. Liderii ne-au ajutat atat moral cat si fizic, dar sa nu uitam de echipa pe care am avut-o fiecare. Toate sustinerile din partea colegilor ne-au ajutat sa ne invingem temerile in momente de cumpana. Intr-un final pot spune doar ca Tabara VIATA ne-a invatat sa lucram in echipa si sa nu ne dam batuti niciodata chiar daca un obstacol se iveste in fata noastra.”( Ionela C)

Am fost foarte încântați de această tabără, cazare și mâncare bună ,activități frumoase și instructori foarte apropiați de copii. Cei de la tabăra VIAȚA au fost niște oameni serioși și profesioniști. Niste oameni foarte amabili și comunicativi.Tabăra VIAȚA  ne-a stimulat să petrecem mai mult timp in aer liber și să ne bucurăm de natură!”( Gina C)

Tabăra VIATA  a fost cea mai interesanta tabără la care am participat. Am acumulat cunoştinţe noi, am cunoscut oameni deosebiţi şi am învăţat, încă o dată, că ORICE se poate! Cât despre lideri , putem sa spunem  ca s-au comportat ireproșabil , iar prin jocurile non-formale pe care le-am practicat am învățat sa ne dezvoltam in primul rând spiritul de echipa ,sa avem atât încredere in noi , cât și in membrii echipei și ne-a ajutat sa înțelegem unele aspecte care au contribuit la îmbunătățirea caracterului nostru  . Daca ar trebui sa înșirăm  tot ce am învățat , am avea nevoie de o vesnicie , așa ca am vrea sa le mulțumim organizatorilor și  liderilor pentru sprijinul și încurajările acordate pe parcursul acestei tabere ,care ne-au ambiționat sa dam 100% in tot ceea ce facem .Prin urmare , tabăra VIAȚA chiar ne-a ajutat sa înțeleg esența vieții și sa apreciem lucrurile mărunte care fac diferența “.( Oana F)

“Mereu mi-a plăcut sa îmi fac prieteni noi , sa încerc lucruri pe care nu le-am mai făcut și participând la Tabăra Viața , am avut marea ocazie de a o face . 

Pentru mine aceasta tabăra a fost o noua provocare și o experiența deosebita . Prin cățărările de la mare înălțime , jocurile și efortul depus am învățat ca se poate indiferent de situație ! Ne-am învins fricile  incurajandu-ne unii pe alții și am ajuns la un rezultat deosebit “ imposibilul este posibil “Am avut lideri care s-au comportat fascinant , parca îi cunoșteam de o viața și mulțumită lor ne-am cunoscut pe noi înșine dar și pe cei din jurul nostru și am învățat multe lucruri   de care o ne fie de folos in viața de zi cu zi . Mi-am făcut prieteni noi și am rămas cu o amintire de neuitat Tabăra Viața a fost cea mai frumoasa tabăra la care am participat un loc minunat cu un peisaj deosebit și oameni faini . Mi-a plăcut extrem de mult si m-am simțit nemaipomenit Va mulțumesc pentru tot !!!”( Vasilica A)

“Tabăra Viața a fost un momentfrumos  pentru toți copiii. Pentru mine   a fost o săptămână foarte frumoasa, am legat multe prieteni,  am reușit să lucrăm în echipă iar  toate provocările care ne-au ieșit în față le-am dat la o parte fie grele sau ușoare. Aceasta înseamnă tabăra Viața și sperăm că la anul te  voi revedea .( Razvan R)

 

Prof. Romana Fetti-Scoala Profesionala Tiberiu Morariu Salva

Prof. Vasilica Gazdac-Scoala Profesionala Tiberiu Morariu Salva-responsabil diseminare

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5