Elevii Colegiului năsăudean, câştigătorii fazei judeţene la Concursul „Cultură şi civilizaţie în România”

Etapa judeţeană a concursului de tradiţii „Cultură şi civilizaţie în România” la care au participat elevi de liceu, s-a desfăşurat zilele trecute la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud. Pentru a câştiga acest concurs şi a merge la faza naţională, năsăudenii s-au întrecut cu elevii de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa. Concursul a constat în următoarele probe: prezentarea scrisă din punct de vedere teoretic al temei, precum şi o probă artistică, elevii colegiului năsăudean reuşind să-i învingă pe cei bistriţeni.

Pentru buna desfăşurare a competiţiei, supervizată de profesorul Doina Petrean – inspector şcolar, şi-au adus aportul prof. Steluţa Vâju – directorul colegiului, prof. Anca Cârcu – director adjunct şi Speranţa Livia Baba – director educativ. Elevii năsăudeni Daniela Bodiu, Giulio Cantor şi Gabriel Horga, coordonaţi de profesorul de Istorie, Floare Vaida (responsabila Catedrei de ştiinţe socio-umane) au venit în concurs cu lucrarea „Maialul Elevilor Năsăudeni”, care i-a adus şi primul loc pe podium, ceea ce face posibilă participarea la faza naţională a întrecerii şcolare, care se va desfăşura la Galaţi în perioada 30 mai – 4 iunie 2011.

Felicitări merită şi colegii lor din Bistriţa, Paula Codruţa Tănase, Ionela Cristina Bugnar şi Hersilia Pop, pregătiţi de profesorii Cristina Bălan Pahone şi Claudiu Şular, care au prezentat „Alaiul nunţilor de pe Bârgău”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5