Elevii de la Colegiul Națíonal “Petru Rareș” Beclean se orientează în carieră încă de la începutul liceului

Pentru elevii claselor a IX-a și a X-a de la Colegiul Național “Petru Rareș” din Beclean, dar și pentru alți 8.000 de colegi de-ai lor din județele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Sălaj, tranziția școală - viață activă ar putea fi mai ușoară, grație experienței acumulate prin participarea la târgul educational “Skills for Jobs”, Cluj, 2 aprilie, 2015. Este vorba despre un proiect strategic de orientare profesională, finanțat din resurse europene și organizat la Sala Polivalentă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj şi Asociaţia Inceptus România.
Ofertele au venit de la cele 70 de standuri reprezentând instituții de învățământ superior sau agenți economici, elevii având posibilitatea gratuită să completeze teste recunoscute la nivel internațional (JVIS (Jackson Vocational Interest Survey), de ajutor orientării în carieră.
La nivel national, proiectul “Skills for Jobs” a antrenat 20.000 de elevi din primele două clase de liceu, din şapte judeţe ale Transilvaniei şi Banatului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5