IŞJ B-N şi proiectul strategic „Skills for Jobs”

O deosebită activitate a fost derulată în 13 noiembrie, începând cu ora 11, la Hotelul Coroana de Aur, unde a fost expus, „disecat” şi prezentat proiectul strategic „Skills for Jobs”, proiect cofinanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial, Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
AJOFM Cluj, în parteneriat cu Asociaţia Inceptus România şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean B-N au organizat o conferinţă de presă în care au fost prezentate, cu argumente şi exemplificări, obiectivele proiectului fiind dezvoltarea abilităţilor elevilor din clasele a IX-a şi a X-a privind orientarea profesională pentru a corela rezultatele învăţării cu cerinţele de pe piaţa muncii, asigurarea unui proces eficient de tranziţie de la şcoală la viaţa activă.
Au onorat cu prezenţa la conferinţă prof. Camelia Tabără – inspector şcolar general IŞJ B-N, prof. Monica Buboly – inspector şcolar, Daniel Pop – director executiv, manager de proiect AJOFM Cluj şi Andrei Pop – preşedinte Asociaţia Inceptus România, care au prezentat beneficiile aduse de acest proiect „Investeşte în oameni” şi măsurile ce se impun.
AJOFM Cluj a semnat contractul pentru achiziţionarea Chestionarului de Interese Vocaţionale Jackson (JVIS), chestionar care va fi utilizat în cadrul proiectului „Skills fos Jobs”, Axa prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, DMI 2.1. „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.
La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, dintr-un total de 693 elevi înregistraţi în Grupul Ţintă, au fost înregistraţi, ca şi eligibili, 646 elevi. O parte dintre aceştia deja au completat chestionarul JVIS şi se bucură de rezultatele pe care acest test le oferă. Liceele din care fac parte elevii înregistraţi în Grupul Ţintă sunt următoarele: C.N. „Liviu Rebreanu”, C.N. „Andrei Mureşanu”, C.T. Infoel, C.N. „Petru Rareş”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5