Emoţiile începutului de an şcolar, la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”

Trări intense, fie cu zâmbetul pe buze, fie cu o lacrimă în colţul ochilor, aşa a debutat anul şcolar la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga”. Elevi, dascăli şi părinţi deopotrivă au trăit emoţiile festivităţii de deschidere, care a debutat cu binecuvântarea preotului.
 
“Este emoţia începutului de an pentru bobocii din clasele pregătitoare. Vă adresez tuturor un călduros bine aţi venit bococilor din clasa pregătitoare şi vouă, elevilor, care aţi păşit pentru prima dată pragul acestei şcoli vreau să vă transmit că vă primim cu bucurie, cu multă căldură sufletească. (…)Trebuie să învăţaţi nu atât pentru şcoală, cât mai ales pentru viaţă. Garanţia că în Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” se face un învăţământ de calitate este dată de rezultatele elevilor noştri la examenul de Evaluare Naţională, la concursurile şi la examenele şcolare. Procentul de promovabilitate realizat de şcoala noastră la Evaluarea Naţională în acest an a fost de 79,41%, peste media naţională şi cea a judeţului-66,7%”, a punctat directorul instituţiei, prof. Stela Pop.  
 
Prin prisma rezultatelor şcolare merituoase, a fost nominalizat Alex Claudiu Deac (clasa a VIII-a), care a obţinut locul 4 la Olimpiada Naţională de Matematică, fiind singurul elev din judeţul nostru care a fost cooptat în lotul naţional de matematică. 
 
Trebuie spus că Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” se situează pe primul loc la nivelul judeţului, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, ţinând cont de diferenţa dintre media de absolvire a ciclului gimnazial şi media de la Evaluarea Naţională, fapt care denotă  exigenţa pe parcursul anului şcolar şi corelarea notelor cu nivelul real al elevilor.  
 
În cadrul evenimentului, din partea autorităţilor judeţene a vorbit  vicepreşedintele Dorin Popescu, în timp ce din partea Asociaţiei de Părinţi – preşedintele Claudia  Andron, mesajul Poliţiei Române fiind transmis de Leon Pop.  
....................................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5