Episcopul Benedict Bistrițeanul, la hramul Bisericii din Iliuța Bozghii

sursa: Mitropolia Clujului - Darius Echim

În a treia zi de Rusalii, marți, 9 iunie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Iliuța Bozghii, comuna Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, înconjurat de un sobor de clerici, amintind aici pe protopopul Alexandru Vidican, în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși.
Cu prilejul hramului, slujba a fost oficiată la altarul de vară din proximitatea bisericii, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.
După citirea pericopei evanghelice, ierarhul le-a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură.
„Darurile Duhului Sfânt învățăm să le trăim împreună în Biserică”, a spus Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul.
La slujbă a participat şi primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Şut.
Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Iliuța Bozghii este filie a parohiei Ciosa, păstorită de preotul Liviu Adrian Tomoroga.

Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în 25 octombrie 2005, fiind sfințit la data de 10 august 2008, de Preasfințitul Vasile Flueraș.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5