Este oficial! Mica Oprea, numită prefect al județului Bistrița-Năsăud. Liberalul Ioan Zăgrean este subprefect

Guvernul condus de liberalul Nicolae Ciucă a aprobat în ședința din 12 ianuarie 2022 numirea fostului secretar general al județului, Mica Oprea, în funcția de prefect al Județului Bistrița-Năsăud. Hotărârea de Guvern nr. 47 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 35 din 12 ianuarie 2022. De asemenea, Guvernul a adoptat Hotărârea 54/2022 prin care a fost numit Ioan Zăgrean în funcția de subprefect al județului Bistrița-Năsăud. De asemenea, Stelian Dolha a fost eliberat din funcția de prefect, prin Hotărârea de Guvern 35/2022.

Mica Oprea şi-a început activitatea în anul 1982 ca jurist stagiar la Consiliul Popular al judeţului Bistriţa-Năsăud. A fost secretar general al municipiului Bistriţa şi a devenit secretar general al Prefecturii atunci când prefect a fost Viorel Pupeză. Ulterior, a deţinut funcţia de subprefect, la acea vreme fiind printre puţinii funcţionari publici bistriţeni care au absolvit cursurile Institutului Naţional de Administraţie. A avut şi funcţia de director de cancelarie la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, pe timpul mandatului prefectului Cristian Florian.

Ca inspector guvernamental, Mica Oprea a ocupat, din 1 iulie 2012, funcţia de director executiv la Direcţia Administraţie Locală din cadrul Consiliului Judeţean. Postul a fost vacantat în urma pensionării lui Ioan Burian. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este cel care i-a propus acesteia ocuparea funcţiei de director în instituţie, şi asta pentru că era nevoie de un profesionist. Din 2015,  a ocupat funcția de secretar general al județului, până în 1 aprilie 2020, când s-a pensionat. Din aprilie 2021, este consilier personal al primarului municipiului Bistrița, Ioan Turc.

 Ioan Zăgrean, subprefect

Consilierul județean Ioan Zăgrean (PNL) a fost numit subprefect. Liberalul este administrator al firmei Euro-Service SRL Bistrița, deține mai multe terenuri și imobile în Bistrița, Cluj și Lehliu Gară.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5