Mica Oprea a trecut un nou prag al vieţii, după o carieră de aproape patru decenii în administraţie!

Începând cu data de 1 aprilie, a încetat de drept raportul de serviciu al doamnei Mica Oprea din funcția publică de conducere specifică de Secretar general al județului, conform Dispoziției Președintelui Consiliului Județean Bistrița- Năsăud nr.64/2020. Informaţia apare în proiectul de hotărâre privind modificarea componenței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a județului Bistrița-Năsăud și completarea Regulamentului de organizare și funcționare al acesteia. Fostul secretar general al judeţului s-a pensionat.

Mica Oprea şi-a început activitatea în anul 1982 ca jurist stagiar la Consiliul Popular al judeţului Bistriţa-Năsăud, iar după aceea a fost, pe rând, secretarul Primăriei Bistriţa, secretar general al Prefecturii,  subprefect, director de Cancelarie, inspector guvernamental, director executiv în Consiliu Judeţean.

În 2015, a preluat funcţia de secretar general al judeţului, odată cu pensionarea lui Iosif Redl.

***

Mica Oprea  a fost secretar general al municipiului Bistriţa şi a devenit secretar general al Prefecturii atunci când prefect a fost Viorel Pupeză. Ulterior, a deţinut funcţia de subprefect, la acea vreme fiind printre puţinii funcţionari publici bistriţeni care au absolvit cursurile Institutului Naţional de Administraţie.

 A avut şi funcţia de director de cancelarie la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, pe timpul mandatului prefectului Cristian Florian.

Ca inspector guvernamental, Mica Oprea a ocupat, din 1 iulie 2012, funcţia de director executiv la Direcţia Administraţie Locală din cadrul Consiliului Judeţean. Postul a fost vacantat în urma pensionării lui Ioan Burian. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, este cel care i-a propus acesteia ocuparea funcţiei de director în instituţie, şi asta pentru că era nevoie de un profesionist.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5