Eugen Tomac (PMP): România, confiscată de Liviu Dragnea care a transformat Guvernul într-o casă de avocatură

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că România a ratat şansa de a-şi promova interesele la n ivelul Uniunii Europene, asta pentru că ţara „este confiscată" de Liviu Dragnea, care foloseşte Guvernul ca pe o „casă de avocatură" pentru a scăpa de problemele penale.

„Nici în ceasul al doisprezecelea, în care puteam cel puţin demonstra că ştim ca naţiune de ce am intrat în UE într-un an în care avem această şansă de a conduce preşedinţia rotativă a UE, din păcate nu avem o conducere care să aibă o minimă viziune şi disponibilitate în a înţelege cât de uriaşă este această şansă pe care am ratat-o. România e de doi ani de zile este confiscată de un singur om care a transformat Guvernul într-o casă de avocatură, care are misiunea de a-l salva. Liviu Dragnea nu are alt scop decât de a găsi modalităţi prin care să poată scăpa de problemele penale cu care se confruntă, prin urmare şi-a găsit cea mai potrivită casă de avocatură pe care o utilizează în scopuri personale", a declarat liderul PMP în cadrul unei conferinţe de presă la Bistriţa.

Eugen Tomac a menţionat că Uniunea Europerană este un proiect care s-a creat ca o necesitate pentru a oferi generaţiilor viitoare un proiect solid care aduce pace şi prosperitate, însă România, indiferent de guvernare şi de partide politice, nu a reuşit să fructifice această oportunitate măcar la o capacitate medie dacă nu maximă.

„Lipsa aceasta de responsabilitate a împins România într-un punct critic. Suntem în luna martie şi încă nu avem un buget de stat adoptat de Parlament, în condiţiile în care această guvernare toxică mimează că are majoritate parlamentară confortabilă şi cu bună ştiinţă au încălcat legea aducându-ne în acest punct. Demagogia aceasta cu mărirea alocaţiilor, împinsă înainte cu iz populist, ştim foarte bine că este foarte greu să schimbi din mers lucrurile. Noi am votat pentru mărirea alocaţiilor, dar românii trebuie să ştie că, din nefericire, aici se produce o înşelătorie. Nu este suficient să dai un vot în Parlament (...). Noi facem ca partid politic politică pentru cetăţeni, dar responsabilă", a adăugat Eugen Tomac.

În context, acesta a făcut referire şi la pensiile speciale acordate anumitor categorii profesionale, inclusiv parlamentarilor, PMP având o iniţiativă legislativă de anulare a acestora, dar şi la contestarea Codului administrativ la Curtea Constituţională, PMP reuşind ca „limba maghiară să nu devină limbă oficială în România".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5