Excursia elevilor de la Cristeștii Ciceului, o experiență de neuitat!

Călătorie, relaxare, vizionare de film, toate în scop educativ, acestea au fost obiectivele propuse de noi, Școala Gimnazială Uriu/Structura Cristeștii-Ciceului, cu ocazia desfășurării activității de săptămâna trecută.
Propunerea de a ieși, într-o zi de sâmbătă, cu elevii, părinții însoțitori și dascălii școlii noastre a fost îmbrățișată cu mare drag de întreaga comunitate, pentru că mai ,,stingea’’ din dorința de a completa ceea ce pandemia a șters timp de doi ani, obligându-ne să stăm departe de asemenea activități.
Dovadă a fost faptul că s-au închiriat, nu un singur mijloc de transport, ci mai multe, pe lângă faptul că mulți elevi au renunțat ușor la călătoria cu mașina familiei, doar de dragul de a fi ,,împreună’’, în autocar.
Nerăbdarea și entuziasmul au înlocuit somnul cu trezirea devreme, cu primirea cu toată bunăvoința a acelui ,,să fii cuminte și să o asculți pe doamna!’’.
Cu zâmbet și bucurie în suflet, am parcurs drumul spre Bistrița, acolo unde o pizza caldă ne aștepta preparată gata.
Până una-alta, printre gustat, unii au încropit și un mic program artistic. Cântece, poezii, amintiri de neuitat, adunate în fotografii de grup. Ca întotdeauna!
Cum se apropia ora începerii filmului, am parcurs, încolonați, drumul de la pizzeria ,,Conacul Roșu’’, la Centrul Cultural Dacia, acolo unde domnul director, ca o gazdă bună, ne-a pregătit o sală spațioasă, ochelari 3D și un film pe măsură.
Imagini, aventură, modele, curaj, sensuri, noutăți, peisaje de vis, bucurii adunate în imagini de film, toate erau însoțite de acel ,,UAHHH!’’, așa cum pot exclama doar niște copii dornici de a cunoaște și înțelege, neplictisiți de prea mult, dar nici lipsiți de surse moderne de comunicare.
Era doar bucurie? Era doar noutate?
Era, de fapt, felul lor sincer de a mulțumi, de a cere și de a li se promite că vor mai primi un asemenea dar, chiar dacă asta înseamnă ,,sacrificarea’’ unei zile de sâmbătă.
Nu a fost singura experiență de acest fel: la muzeee, la lansări de carte, la expozițiile vizitate, acel ,,UAHHH!’’ te face să te bucuri de bucuria lor.
Este interes, este curiozitate, este setea de cunoaștere care se poate traduce și în dăruirea dascălului care își poartă elevii spre ,,centrele” ce pot să dăruiască și să completeze un preaplin. Acela al dorinței de a cunoaște: părinți, elevi și dascăli. Chiar dacă, nici distanțele, nici timpul și nici banii nu stau la dispoziție, oricând.
Dar ce mai contează toate acestea? Comunicarea funcționează, iar TU, ca dascăl, ești înțeles, însoțit și sprijinit, căci fără ajutorul familiilor și al conducerii școlii, n-ai putea realiza prea multe. Sunt multele ocazii ce au dovedit-o.
Mulțumim, de asemeni, gazdelor noastre, domnului dir. Găzdac- de la Centrul Cultural Dacia, patronului pizzeriei ,,Conacul Roșu’’, d-lui dir. Andraș Ioan, colegilor profesori însoțitori și firmei de transport ,, Miluțu SRL’’!
P.S.
-,,Ce frumos a fost în excursie, doamna!’’. Mai mergem?
-Da, oricând, cât mai des, dragi copii!

URIAN NADIA -PROFESOR

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5