Felicitări bistrițenilor noștri! Rezultat istoric la Raliul Dakar. Două echipaje românești au trecut linia de finiș!

Echipajele tricolore Mihai Ban/Ștefan Cătălin Ion și Iacob Buhai/Tudor Turdean au reușit să scrie o pagină de istorie pentru automobilismul sportiv românesc la Raliul Dakar. Este pentru prima oară în istoria acestei competiții când un echipaj auto românesc a trecut linia de finiș în cele mai bine de patru decenii. Mihai Ban și Ștefan Cătălin Ion s-au clasat pe locul 54 în topul general al grupei Auto, în timp ce Iacob Buhai și Tudor Turdean au încheiat competiția pe 58. La Auto, un total de 74 de echipaje au ajuns la final, victoria revenind echipajului Nasser Al Attiyah/Matthieu Baumel.

La Clasa FIA T1 4×4 Petrol and Diesel, Mihai Ban a fost pe 26, iar Hotea a încheiat pe 28 dintr-un total de 38 de echipaje ajunse la linia de sosire. Ediția din acest an a Raliului Dakar, care s-a desfășurat tot în Arabia Saudită, a avut 12 probe speciale cu o lungime de peste 4.100 de kilometri, scrie Federația Română de Automobilism Sportiv.

De-a lungul competiției, cele două echipaje de la Transilvania Rally Ria Team s-au susținut reciproc și au mers alături în drumul spre acest pas istoric pentru automobilismul sportiv românesc.

"Bistrițenii noștri au trecut linia de finish a celei mai spectaculoase și dificile competiții auto din lume, Dakar. Pe locuri demne de toată admirația, cei patru sunt primii români care au participat vreodată la Dakar și au reușit să ajungă la linia de finish, străbătând deșertul, trecând prin momente limită, turând motoarele cu puterea ambiției. Mihai Ban, Cătălin Ștefan Ion (Cheloo), Iacob Buhai și Tudor Turdean, sunteți campionii noștri, voi v-ați văzut visul cu ochii, noi suntem fascinați de el.
Tocmai de aceea, vă felicităm și vă dorim mult succes, să ajungeți acolo unde vă doriți, în vârful clasamentului, primii la linia de finis", a transmis președintele Consiliului Județean Bistrișa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5