Felicitări Detaşamentului Army Institutional Advisary Team (AIAT) repatriat din Afganistan

În cadrul ceremoniei prilejuită de primirea valorosului Detaşament AIAT, din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată, care a participat la misiuni executate de militarii români în Teatrul de Operaţii din Afganistan, au onorat cu prezenţa prefectul judeţului B-N, Ioan Ţintean, vicepreşedinte CJ – Alexandru Pugna, viceprimarul George Avram, gen. de brigadă Ioan Manci – cdt. Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, gen. de brigadă Ovidiu-Liviu Uifălean – cdt. Brigăzii 81 Mecanizată, şeful IPJ – chestor Marius Linul, reprezentanţi ai sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din municipiu, comandanţii unităţilor şi reprezentanţii militarilor din garnizoanele dislocate la pace, mass-media, familiile ofiţerilor veniţi din Afganistan, invitaţi, prieteni etc., evenimentul desfăşurându-se pe platoul Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”.
Ceremonia, desfăşurată în 18.08.a.c., începând cu ora 11,00, a debutat cu acordarea onorului militar persoanei oficiale, trecerea în revistă a trupelor, apelul solemn la detaşament, oficierea serviciului religios de către un sobor de preoţi conduşi de P.C. protopop Alexandru Vidican
Au fost rostite sensibile şi pertinente alocuţiuni la adresa Echipei de consiliere şi instruire a armatei naţionale afgane, alcătuită din 14 ofiţeri ai armatei române, inclusiv o femeie, care au făcut parte din Detaşamentul AIAT de către lt.col. Daniel Pop – comandantul detaşamentului care a precizat că a fost o mândrie şi onoare să-şi îndeplinească misiunea primită, gen.de brigadă Ioan Manci, care i-a felicitat pentru modul exemplar de îndeplinire a misiunii şi le-a mulţumit pentru profesionismul de care au dat dovadă, fiind o mândrie a Brigăzii 81 Mecanizată, felicitări transmise şi din partea eşaloanelor superioare, iar prefectul judeţului, Ioan Ţintean, a precizat că acest detaşament este unul de elită din armata ţării, merită felicitări, din plin, inclusiv familiile militarilor şi ne-au reprezentat cu cinste, onoare şi demnitate.
În perioada februarie 2015 – august 2015, cei 14 ofiţeri din echipa ROU AIAT au planificat, organizat şi executat consilierea instituţiilor de învăţământ ale armatei afgane, inclusiv activităţi majore de asistenţă la principalele comandamente ale Sistemului de Instruire Afgan central şi de la nivelurile corpurilor de armată, militarii români fiind apreciaţi şi stimaţi de afgani şi nu numai.
Obiectivul fundamental a fost atins – încheierea procesului de tranziţie la toate şcolile situate în localitatea Mazar-e-Sharif din nordul ţării şi transferul total la autorităţile afgane.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea impecabilă a militarilor, cât şi salutul profesionistei Muzici militare a Garnizoanei Bistriţa.
Bine aţi venit acasă, vrednici militari ai armatei României, stimă şi respect pentru ce faceţi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5