Felicitări! Nina Rus, cu medaliile de la Olimpiada Culinară Internaţională, la Răsunetul: Le mulţumesc tuturor pentru mesaje şi pentru susţinere!

         Rep.: - Chef Nina Rus s-a pregătit aproape un an pentru Olimpiadă şi, iată, a venit acasă cu laurii.

         Chef Nina Rus: - Am muncit foarte mult pentru aceste două medalii. Chiar dacă sunt de bronz, au o importanţă deosebită pentru mine.

         Rep.: - Este foarte greu să ajungi în elita bucătarilor, dar şi mai greu să cucereşti o medalie. Cum au fost pregătirile până când ai ajuns acolo?

         Chef Nina Rus: - Foarte minuţioase, a necesitat o pregătire mult mai amplă decât pregătirile pe care le facem noi în bucătărie să servim clienţii a la carte, pentru că pregătirea unei Olimpiade necesită timp, ambiţie, dar şi răbdare. Cea mai importantă este răbdarea, pentru că se întâmplă să nu-ţi iasă produsele şi trebuie să repeţi de zece, de douăzeci de ori, până când îţi iasă perfect.

         Rep.: - Voi aţi lucrat în echipă, dar ai făcut şi foarte multe sacrificii pentru că foarte mult timp nu ai fost acasă, la afacerea ta. Dar, iată că, rezultatele sunt pe măsură. Noi am scris în „Răsunetul” de fiecare etapă a pregătirii, dar şi de premiile obţinute. Este una dintre cele mai importante competiţii culinare.

         Chef Nina Rus: - Da, este una dintre cele mai importante competiţii şi cea mai importantă medalie pentru mine este cea de la individual, apoi cea cu echipa. Aşa cum ai spus, ai scris despre noi – şi echipa îţi mulţumeşte. Te-am pomenit foarte mult acolo, la Vaslui, unde am făcut pregătirea. Eu îi mulţumesc soţului pentru că am avut toată susţinerea lui. Fără el nu aş fi ajuns la această Olimpiadă.

         Rep.: - Un drum frumos, pornit de la Piaţa produselor tradiţionale – când îţi spuneam că te apreciez foarte mult -, iată, ai ajuns până aici. Te felicit. Spuneai, imediat după concurs, că a fost cel mai greu concurs, cu nopţi nedormite, gândindu-vă ce să pregătiţi ca să fie bine.

         Che Nina Rus: - Înainte de concursul pe echipe am avut o noapte nedormită, pentru că am muncit foarte mult. Apoi, am avut a doua noapte nedormită pentru că m-am pregătit pentru concursul individual. Am făcut foarte multe greşeli pentru că oboseala şi stresul s-au acumulat. Am făcut nişte greşeli pe care, dacă eram odihnită, nu le-aş fi făcut. Am mai avut o noapte nedormită pentru că am făcut curăţenie în bucătăria pe care am închiriat-o la Stuttgart.

         Rep.: - Te referi la greşeli mici?

         Chef Nina Rus: - Să ştii că şi o greşeală de 0,02 grame m-a costat puncte minus. Încă o greşeală – mi-au spus-o juraţii – a fost că m-am repetat în culoarea verde. Acum, când văd verde în faţa ochilor îmi amintesc de greşeli. În acel moment nu am relizat că fac aceste greşeli, dar eu am fost mulţumită pentru că am ajuns acolo şi chiar  am apreciat juriul pentru că mi-a spus ce nu am făcut bine. Data viitoare nu voi mai face aceste greşeli.

         Rep.: - Ce aţi gătit la concursul pe echipe şi la individual?

         Chef Nina Rus: - La concursul pe echipe am fost împărţiţi pe mai multe secţiuni şi am avut de gătit, cu doamna Cerasela Lungu care este maestru în artă culinară şi a fost căpitanul echipei noastre, am avut secţiunea de „Platou festiv”, cu Florin Popa şi doamna Cecilia Ene,  Kenan Incii, cu Rozi Orban au avut de făcut amuse bouche, piesele acelea micuţe care trebuie să aibă între 16 şi 18 grame şi nu mai mult. Iar eu cu Florin Kiss am avut de făcut Secţiunea de meniu Gorumet care a inclus starter raw vegan, adică să nu atingă focul, consomee, fel de bază, gustare caldă şi desert. Dalia Păduraru a fost pastry cheful echipei noastre, s-a ocupat de dulciuri. A fost un meniu foarte complex care a inclus foarte multe piese, la... mousee a inclus 32 de piese, să nu depăşeşti gramajele. O altă greşeală a fost că m-am repetat la model. Am pus sosul pe rotund, dar şi muşchiuleţul de vită îl aveam rotund. La individual am avut de făcut doar meniul gourmet, cu consomme, supa clară etc., starter, dar doar cu vegan, nu raw vegan pentru că era prea complicat.

         Rep.: - Bunicile noastre nu s-au gândit să nu repete rotundul. Ai intrat în elita bucătăriei. Te felicit! Proiecte viitoare?

         Chef Nina Rus: - Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu că am sănătate. Îmi doresc să fac, pentru degustare, meniul meu de la Olimpiadă, pentru toţi prietenii de aici care m-au susţinut. Le mulţumesc tuturor şi pentru mesaje, şi pentru susţinere.

         Rep.: - Toată ţara a fost alături de tine.

         Chef Nina Rus: - Da, dar în primul rând judeţul şi comuna mea, Romuli.

         Rep.: - Un mesaj pentru cei care te iubesc, şi sunt foarte mulţi..

         Chef Nina Rus: - Îi îndemn pe toţi să muncească, pentru că, dacă munceşti şi înveţi, mereu ai de câştigat.

         Rep.: - Mulţumim, „Răsunetul” este alături de tine. Păstrăm o prietenie deosebită şi te aşteptăm, să dăm veşti frumoase atât în ziarul tipărit, cât şi în studioul nostru.

         Chef Nina Rus: - Vă mulţumesc din suflet.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5