Felicitări ! Petru Săsărman Dobrea, cea mai mare medie la concursul pentru parohiile vacante. Împreună cu preoteasa Augusta Săsărman au ales un colţ de rai: Ciosa

În Duminica Învierii fiului văduvei din Nain, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. La momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul a hirotonit întru diacon pe teologul Petru-Marian Săsărman-Dobrea.

Slujba a fost oficiată în fața Catedralei din Piața Avram Iancu, în prezența a numeroși clujeni, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului. În cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat și pentru cei bolnavi, pentru personalul medical și pentru toți cei aflați în slujba aproapelui.

Duminica viitoare va fi hirotonisit preot, tot la Catedrala din Cluj, pentru parohia Ciosa si filia Iliuța Bozghii. Deşi a avut media cea mai mare ( 9, 67) şi ar fi putut să aleagă şi o altă parohie mult mai mare scoasă la concurs, Chiuza, a ales o parohie mult mai mică, dar care este ca un colţ de rai. Binecuvântare a primit de la episcop şi tânăra preoteasă, avocata Lucia-Augusta Săsărman. Alături împlinirea lor duhovnicească sunt şi părinţii Ilie şi Liliana Dobrea şi Florin şi Monica Săsărman. Urăm familiei părintelui Petru-Marian Săsărman-Dobrea sănătate şi bucurii, să fie dreaptă pe drumul ales în viaţă, acela de a avea grijă de sufletele credincioşilor, în cazul părintelui şi de a apăra oamenii şi legile statului, în cazul preotesei . Suntem convinşi că vom avea o familie model pentru credincioşi. Îi dorim părintelui Petru-Marian Săsărman-Dobrea multă sănătate şi bucurii duhovniceşti alături de prima comunitate pe care o va păstori, şi îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l binecuvânteze cu înţelepciune, smerenie, înţelegere şi dragoste pentru oameni şi pentru Cel de Sus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5