Felicitări! Răzvan Moise, tânărul bistriţean convocat, din Belgia, în vederea formării lotului naţional U15!

„Credeţi în visul vostru, munciţi şi va veni şi răsplata!”. Acesta este mesajul transmis de un tânăr bistriţean, stabilit împreună cu familia în Belgia, lângă Bruxelles, încă din 2014. Acum câteva zile, Răzvan Moise a avut surpriza să fie convocat de Federaţia Română de Fotbal, la Tabăra de Vară pentru jucătorii români născuţi 2009, la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, în perioada 23-28 iulie.

         Este un vis împlinit care creează premisele unei cariere frumoase pentru un adolescent care a avut mult de muncă pentru a dovedi că este bun, a trebuit să depăşească bariere de limbaj, dar şi etnice. Răzvan joacă la Union Saint Gilloise (Union SG), un club în apropiere de Bruxelles.

         Răzvan Moise, la doar patru ani, s-a dus pentru prima dată, cu tatăl lui, la fotbal. La Bistriţa. „Primul contact a fost cu Sergiu Mândrean. Iniţial, acesta ne-a spus că e prea mic şi că, dacă se va lovi, va renunţa. Ştiu că era iarnă, antrenamentele erau în sală, dar nu a abandonat, iar când am fost nevoiţi să plecăm în Belgia, acesta a fost şi îndemnul: Să nu cumva să faceţi să nu-l duceţi la fotbal!”, ne-a declarat mama acestuia, Ionela Moise.

         Pentru Răzvan nu a fost uşor, a intrat acolo la grădiniţă, dar din frica de a nu greşi cuvintele, şase luni nu a vorbit nimic. „L-am sprijinit, iar în clasa I a fost cel mai bun din şcoală la citit tocmai în limba flamandă. Acum vorbeşte engleza, franceza, flamanda şi româna. Ne-am bătut de rasism şi la şcoală, şi la fotbal. Până nu ajung să te cunoască, să-ţi vadă valoarea, nu e uşor. E greu astfel să ai încredere în tine. Acum câteva zile, a venit şi un alt mesaj de la scouterul lui: „Răzvan eşti unic! Trebuie să munceşti foarte mult”, ne-a dezvăluit Ionela Moise.

         Răzvan are nu doar antrenamentele de fotbal, ci antrenor personal, dietă, sală. Munceşte mult după antrenamente, câte 1000/2000 de atingeri, urmârind programul  „Improved Football”. Sunt multe alte renunţări. Joacă pe postul de mijlocaş, mijlocaş dreapta, e de număr 10.

         „Acum doi ani a fost lansat un program de către FRF pentru recrutarea copiilor din Diaspora, născuţi în 2009. Soţul meu, Florin, a trimis un filmuleţ, după o lună l-au sunat cei de la FRF, au cerut detalii, dar nu am mai ştiut nimic aproape doi ani. Acum, de Rusalii, când eram în vacanţă, ne-au sunat şi ne-au spus de convocarea de la Buftea. Am anulat vacanţa noastră şi, uite aşa, venim să ne facem vacanţa în România. Copilul vrea performanţă în fotbal şi suntem alături de el. Şi fetiţa noastră a crescut mai mult pe terenurile de fotbal, la antrenamente, turnee, partide”, ne-a mai spus Ionela Moise.

         Răzvan este unul dintre sutele de copii români talentaţi, născuţi în ţară sau în străinătate, care muncesc pentru a-şi îndeplini visul şi care au nevoie să li se dea oportunitatea de a se face remarcaţi.

         Îl felicităm atât pe el, cât şi pe familia lui, şi sperăm că drumul pe care au pornit, departe de casă, nu întotdeauna uşor, va avea un final pe măsura obstacolelor depăşite, a eforturilor făcute.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5