Femeile din ALDE spun împreună "DA!" pentru prevenția cancerului de sân

Organizația Femeilor Liberal Democrate din ALDE Bistrita-Nasaud se alătură demersurilor de informare și educare pentru o Românie mai sănătoasă, fără cancer.

Pe întreaga durată a lunii octombrie, lună dedicată la nivel mondial conștientizării și prevenției cancerului de sân, OFLDE va desfășura acțiuni de responsabilizare și solidarizare cu femeile diagnosticate cu această boală.  

Membrele OFLDE își asumă, în cadrul campaniei «Prevenția SALVEAZĂ viața!», să fie mai prezente și mai implicate în viața comunităților pe care le reprezintă, înțelegând că sănătatea este, mai ales în contextul pandemic actual, rezultatul unor decizii bune, luate la timp.

Femeile liberal democrate din toate județele țării vor distribui materiale informative prin care și-au propus să atragă atenția că diagnosticarea timpurie reprezintă primul pas în lupta împotriva cancerului de sân, iar opțiunile terapeutice existente în prezent asigură o șansă mai mare de vindecare.

«Spunem DA pentru prevenția cancerului de sân, pentru că nu vrem să lăsăm această boală să învingă femeile dragi de lângă noi! Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei și a doua cauză a deceselor provocate de tumorile maligne, după cancerul de plămân. Statisticile ne îndeamnă la solidaritate: se estimează că 1 din 8 femei va fi diagnosticată de-a lungul vieții cu această boală. Ne propunem ca, prin intermediul campaniei pe care o derulăm în luna octombrie, «Prevenția SALVEAZĂ viața!», să tragem un semnal de alarmă cu privire la importanța controalelor medicale periodice, care sunt cea mai eficientă formă de prevenție. Cancerul de sân poate fi învins, mai ales atunci când este depistat în stadii incipiente. Este deosebit de important să facem investigațiile de rutină, să cunoaștem și să acordăm atenție semnelor și simptomelor cancerului de sân. Eu și colegele din Organizația Femeilor Liberal Democrate vom discuta cu femei de toate vârstele și le vom transmite că simpla recomandare «Mergi la control!» înseamnă grijă față de persoanele dragi nouă. Pentru că un control la timp salvează vieți!», a spus Mihaela Hușanu, președintele Organizației Femeilor Liberal Democrate (OFLDE) din ALDE.

În cadrul întâlnirilor stradale, femeile liberal democrate vor împărți măști sanitare de culoare roz, în semn de solidaritate și empatie cu pacientele diagnosticate cu cancer de sân. 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5