Roz, culoarea speranţei. Octombrie, Luna Internaţională de Luptă Contra Cancerului de Sân. În judeţul nostru sunt diagnosticate 700 de femei

Cancerul de sân nu ţine cont de vârstă şi de sex. Octombrie este Luna Internaţională de Luptă Contra Cancerului de Sân, în care milioane de oameni din toată lumea îşi unesc lupta pentru prevenţia, depistarea timpurie şi reducerea cazurilor de cancer la sân. Culoarea roz este simbolul cancerului de sân. În judeţul nostru, în această perioadă, Asociaţia Clubul Amazoanelor Bistriţene, condusă de Livia Moldovan, a demarat o serie de acţiuni de informare şi educare a femeilor pe tema cancerului la sân, precum şi dezbateri pe tema prevenţiei cancerului prin autopalparea sânilor, doamnele sunt sfătuite să meargă la medic din timp având astfel şansa de a merge mai departe, fiind sfătuite să nu caute portiţe de scăpare ci să-şi verifice sănătatea. Şi cele mai mici modificări la sân trebuie depistate. Depistat din timp, cancerul de sân este vindecabil.
Doamnele din Asociaţie au debutat cu programul lor de prevenţie pe Pietonalul „Liviu Rebreanu” de-a lungul acestei luni, acestea fiind prezente atât în şcolile din municipiu, cât şi din alte localităţi ale judeţului. În judeţul nostru sunt diagnosticate cu cancerul la sân aproximativ 700 de femei, din care 450 sunt membre ale asociaţiei. Preşedinta Livia Moldovan aşteaptă şi pe celelalte doamne la asociaţie, fie la Bistriţa, fie la punctele din Beclean şi Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5