Luna Roz, rugăciune şi speranţă. 50 de amazoane, la mănăstirile din Bucovina

An de an, luna octombrie este luna mondială de luptă împotriva cancerului la sân. Şi în acest an, Asociaţia Amazoanelor bistiţene, coordonată de Livia Moldovan, a ieşit în centrul Bistriţei, pe Pietonal, pentru a sensibiliza doamnele din judeţul nostru, ştiut fiind faptul că prevenţia poate duce la salvare. Menţionăm că Asociaţia „Clubul Amazoanelor Bistriţene” face parte din FABC (Federaţia Asociaţilor Bolnavilor de Cancer) şi desfăşoară o intensă activitate pe tărâmul sânătăţii prin campaniile de prevenţie.
Octombrie este declarată Luna Roz de luptă împotriva cancerului la sân. Motiv pentru care centrul oraşului s-a colorat în roz, culoarea reprezentativă a luptei împotriva cancerului la sân, ce va fi folosită şi pentru a ilumina monumente reprezentative din ţară.
Livia Moldovan atenţionează mereu pe bistriţeni asupra faptului că nu este o glumă cancerul. În judeţul nostru există peste 4500 de bolnavi cu cancer, din care peste 500 cu cancer la sân. În mediul rural numărul de cazuri este aproape dublu, asociaţia luptându-se pentru informarea fiecărei femei asupra importanţei efectuării testului Papa Nicolau.
În acelaşi timp, amazoanele bistriţene, în număr de 50, au plecat într-un pelerinaj la mai multe mănăstiri, cu scopul „de a ne ruga şi încărca cu energie pozitivă pentru a face faţă în continuare diferitelor probleme”, după cum ne declară Livia Moldovan. Au fost vizitate mănăstirile din Bucovina (Suceviţa, Moldoviţa, Putna, Arbore, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, Catedrala Cacica, Humor şi Voroneţ).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5