Luna Roz

Asociaţia „Clubul Amazoanelor Bistriţene”, prezidată de Livia Moldovan, s-a aflat pe Pietonalul „Liviu Rebreanu”, unde au împărţit materiale informative privind prevenirea cancerului la sân şi col uterin, 1 octombrie fiind Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului la Sân.
Menţionăm că Asociaţia „Clubul Amazoanelor Bistriţene” face parte din FABC (Federaţia Asociaţilor Bolnavilor de Cancer) şi desfăşoară o intensă activitate pe tărâmul sânătăţii prin campaniile de prevenţie.
Octombrie este declarată Luna Roz de luptă împotriva cancerului la sân. Motiv pentru care centrul oraşului s-a colorat în roz, culoarea reprezentativă a luptei împotriva cancerului la sân, ce va fi folosită şi pentru a ilumina monumente reprezentative din ţară.
Livia Moldovan atenţionează mereu pe bistriţeni asupra faptului că nu este o glumă cancerul. În judeţul nostru există peste 4500 de bolnavi cu cancer, din care peste 500 cu cancer la sân. În mediul rural numărul de cazuri este aproape dublu, asociaţia luptându-se pentru informarea fiecărei femei asupra importanţei efectuării testului Papa Nicolau.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]