Ferma Agro Carmolact Prod - cu 1700 capete de bovine - model de bună practică în zootehnie!

Ministrul Florin Barbu, alături de președintele CJ - Emil Radu Moldovan, deputatul Adrian Chesnoiu - președintele Comisiei de agricultură, prefectul Teofil Cioarbă, primarul Sorin Sfintean, reprezentanți ai OJFIR BN și ai Direcției pentru Agricultură BN au vizitat Ferma Agro Carmolact Prod, administrată de Eugen Creoşteanu şi Ioan Neagoş.
Situată în Transilvania, în inima pășunilor, societatea comercială Carmo-Lact Prod SRL, continuă una din cele mai vechi tradiţii românești, aceea de creștere a animalelor în vederea obţinerii producţiei de lapte.
Compania a fost înființată în anul 2008 pe baza unui proiect de 1.800.000 de euro derulat cu fonduri europene. Pentru a răspunde exigentelor clienților, firma "Carmo-Lact" depune eforturi susţinute pentru a îmbunătăţi procesul tehnologic și a fi competitivă.
Efectivul de bovine la acest moment este de 1700 capete, din care peste 850 capete matca, iar în medie, producția de lapte se situează între 39-42 litri/cap.
Produsele comercializate sub brandul „MONOR” sunt distribuite în mai multe orașe din țară, în peste 1.500 de puncte de lucru.
Ferma deține 200 hectare de teren proprietate și 1000 ha în arendă, iar o parte din producția obținută o reprezintă hrană pentru animale. Conducerea societății își propune ca în viitor să realizeze următoarele investiții în fermă: stație biogaz, siloz cereale cu uscător, mărirea parcului fotovoltaic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5