Festivalul Internaţional de Poezie - Renata Verejanu

Academia Europeană a Societății Civile, Institutul de Filologie al AȘM,                                                                      Primăria mun.Chișinău, Asociația Națională a Oamenilor de Creație din Moldova

AVIZ

Festivalul Internaţional de Poezie -

Renata Verejanu

 

Festivalul Internațional de Poezie se adresează tuturor îndrăgostiților de poezie, indiferent de vârstă, naționalitate, țara de reședință, limba vorbită, religie etc. Doritorii de a participa la prima ediție (instituțiile de învățământ, biblioteci, centre de cultură etc.) fac demers către organizatori.

               Fiecare persoană poate participa în cel mult 2 secțiuni:

 

1.      Poezie proprie - autori care nu sunt membrii ai US participă cu câte 3 texte, creaţii personale nepublicate (în format electronic sau hârtie) până la data participării în concurs.

2.      Eseu critic - participă elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi, profesori, jurnaliști, cercetători care prezintă 2 pagini (format A4, Times New Roman, 12) de analiză a creației Renata Verejanu, (sau a unor texte aparte), eseu nepublicat (în format electronic sau hârtie) până la acea dată,

3.       Recital de poezie din creația poetei Renatei Verejanu, declamatorii recită un poem                     (o pledoarie etc.) maximum 3 minute.

4.      Compozitori – prezintă cântece pe versuri de Renata Verejanu, lucrarea poate fi                            în limba pe care o posedă interpretul/compozitorul. 

 

Jurizarea se va efectua pe categoriile de vârstă:

Categoria I - … până la 14 ani,

Categoria  II – 15-25 ani,

Categoria III – peste 25 ani...

 

Participanții cu viza de reședință în alt stat decât Republica Moldova se înscriu, expediind un CV, 1-3 poze și 3 poezii proprii sau eseu, la adresa de E-mail: [email protected]

 

       Cei care se vor înscrie la secțiunea compozitori vor evolua direct în etapa finală.

Poeziile și eseurile celora care vor intra în final vor fi editate în volum antologic. 

 

Festivalul va oferi câte trei premii pentru fiecare secțiune și Trofeul Festivalului.

                Termen limită de primire a materialelor: 25 mai 2014.

In perioada iunie-august, organizatorii vor publica Antologia cuprinzând textele laureaţilor.
Cartea va fi promovată în cadrul Salonului Internațional de Carte, la alte evenimente importante, organizate de Academia Europeană a Societății Civile și partenerii săi.

        Informații la: tel. 022  226675 sau 068582011

[email protected]

http://festivalnationalrv.blogspot.com

 

Comentarii

20/03/14 19:37
Elena

Felicitări...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5