Filatelia bistriţeană în top mondial!

               Anul 2017, anul în care România aniversa 140 de ani de la Proclamarea Independenţei de Stat, filateliştii Biatriţeni organizau Expoziţia filatelică ,,Virtus Romana Rediviva” ediția a X-a. Pentru marcarea evenimentului  organizatorii au realizat o sugestivă ilustrată maximă ce îl reprezintă pe regele Carol I al României. Pe faţa ilustratei s-a aplicat marca poştală cu valoarea de 3,10 lei din seria Regalitatea în România emisă în anul 2015, fiind obliterată cu o ştampilă specială - având efigia Regelui Carol I și data de 10 mai 2017 ziua aniversară. Această maximă a fost selectată din România pentru a participa la Campionatul Mondial de Maximafilie din Canada. După o primă selecţie, la nivel Mondial, au mai rămas în concurs numai 21 de ţări. Fiind o competiție strânsă, ilustrata noastră s-a clasat pe locul 5 în următorul clasament final: 1.Franţa, 2.Italia, 3.Grecia şi Finlanda, 4. Aaland, 5.ROMÂNIA, Portugalia, Canada, Cehia, Brazilia, 6.Mexic, Russia, 7. Polonia,Monaco, 8. Bulgaria. Şase ţări nu au primit punctaj. Macheta ştampilei a fost realizată de dl.Ceucă Mihai iar machetarea intregii ilustraţii îmi apartine.

Acest rezultat ne onorează şi face cinste atât filateliştilor din Bistriţa,cât şi celor care sprijină prin diferite forme mişcarea filatelică din judeţul nostru.

Mircea CALU,

preşedinte Societatea Filatelică Bistriţeana

Comentarii

09/12/18 07:40

Hallooo ! Mister priezident al timbriştilor bistriţeni :
Aaland nu a fost niciodată şi nu este nici azi o ţară !!!
Aaland este un arhipelag format din mai multe insule situate la intrarea în Golful Botnic. Aauland - este o provincie AUTONOMĂ a Finlandei, provincie care are vreo 30-35 de mii de locuitori. Clar?
Şi-apoi, ce să înţelegem noi din TOPUL MONDIAL şi din Clasamentul FINAL prezentat ( atât de încâlcit) de d-ta ?
Că România este pe locul 1 din cele 5 ţări toate situate pe locul 5-???
Doamne fereşte…
Mai lasă timbrele şi mai pune mâna şi pe carte, pentru a nu ajunge
să te contrazică şi copiii de clasa a IV-a.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5