Fişa medicală pentru permisul auto va fi eliberată mai greu

Ministerul Sănătăţii vrea să-i responsabilizeze pe medicii care îi examinează pe conducătorii auto şi care decid dacă o persoană este aptă de a se urca la volan pe drumurile publice.

Din 2011 fiecare medic care îşi pune semnătura şi parafa pe o fişă medicală pentru cei ce vor să devină conducători auto va răspunde pentru ceea ce a semnat.

Toate cabinetele medicale unde se examinează medical conducătorii auto trebuie să fie acreditate, după noua legislaţie. Până la sfârşitul anului în curs reprezentanţii acestor cabinete, fie ele private sau din ambulatoriile de stat, trebuie să solicite reacreditarea.

Dacă celelalte cabinete din policlinici sau cabinete particulare nu se prezintă să solicite acreditarea în termenul legal nu vor putea examina la anul candidaţii la şoferie.

Răspunderea pentru semnătura pe fişa medicală o vor purta medicii oftalmologi, ORL-işti, neurologi, psihiatri, ortopezi şi internişti de la cabinetele autorizate pentru a efectua examinarea medicală a şoferilor sau a celor ce vor să devină şoferi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5