De ce este fisa medicala obligatorie cand iti expira permisul auto?

Societatea de astazi pune din ce in ce mai mult accent pe calitatile individuale. In special in mediul urban, sunt admirate si apreciate viteza de adaptare, dinamismul si capacitatea de a actiona rapid. Din acest motiv, pentru a face fata provocarilor zilnice, este recomandat sa avem la indemana un autoturism, care ne poate oferi libertatea de miscare atat de necesara.

Inainte de a putea conduce un autovehicul, insa, vom avea nevoie de un permis auto valabil. Pentru obtinerea acestuia, dar si pentru preschimbarea sa, avem nevoie de o serie de acte, printre care si fisa medicala permis auto. Cu toate ca, in trecut, obtinerea acestui document era foarte anevoioasa, in mare parte deoarece era dependenta de mecanismele de stat, in prezent, putem obtine o fisa medicala permis de la orice clinica autorizata care are incheiat un contract cu societatea de asigurari.

Ce este fisa medicala pentru permisul auto si de ce este obligatorie?

In primul rand, trebuie sa stii ca fisa medicala permis auto este necesara atat la obtinerea unui nou permis, cat si la schimbarea permisului expirat. Altfel spus, fisa medicala pentru permis este necesara ori de cate ori avem nevoie de un permis auto cu o noua valabilitate. Aceasta poate fi obtinuta in prezent de la mai multe clinici autorizate, in regim rapid.

Inainte de a te prezenta la clinica in vederea obtinerii fisei medicale, va trebui sa te asiguri ca ai asupra ta o serie de acte indispensabile. Iata care sunt acestea:

  • Cartea de identitate, in original si copie (cetatenii straini au nevoie de carte de rezidenta, permis de sedere, certificat de inregistrare insotit de pasaport);
  • In cazul celor care urmeaza scoala de soferi, este necesara si fisa de scolarizare;
  • Dovada platii contravalorii permisului de conducere (in valoare de 68 de lei), achitabila la trezorerie, online sau prin mandat postal;
  • Adeverinta de la medicul de familie, in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B), in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
  • Daca suferi de defecte de vedere, va trebui sa ai asupra ta si ochelarii;
  • Cei bolnavi de diabet sau boli ale inimii trebuie sa aiba asupra lor si o scrisoare de la medicul diabetolog/cardiolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si confirmarea ca solicitantul este apt pentru a conduce.

Ce este avizul psihologic?

Alaturi de fisa medicala pentru permis auto, este nevoie si de o avizare psihologica, insa numai in anumite cazuri. Iata care sunt acestea:

  • pentru cei care au permisul anulat sau suspendat pentru diverse abateri, este necesar un certificat medical de redobandire permis auto, insotit de aviz psihologic;
  • in cazul persoanelor care doresc sa urmeze cursurile scolii de soferi, este necesar un aviz medical cu aviz psihologic;
  • pentru persoanele care au permis expirat sau care trebuie reinnoit, este nevoie de analize medicale pentru preschimbare permis auto, fara aviz psihologic.

Astfel, pentru a realiza toate aceste analize si pentru a obtine fisa medicala permis auto in doar o ora si jumatate de la completarea formularelor, apeleaza la StandardMed, clinica autorizata cu o experienta indelungata in domeniu. Fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii, la nivel national, indiferent de localitatea emitenta.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5