Ti-a expirat permisul? Iata de unde obtii fisa medicala pentru permis!

La fiecare 10 ani, permisul auto expira, astfel ca este nevoie sa parcurgi cateva drumuri pentru a-l inlocui. Inainte sa iti expire sau chiar dupa ce a trecut data de valabilitate a acestuia, trebuie sa te prezinti la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare de Vehicule pe raza caruia ai domiciliul si sa prezinti actele necesare prelungirii permisului.

De asemenea, trebuie sa stii ca ai posibilitatea de a depune actele si la un serviciu public din alta zona decat cea in care domiciliezi. In acest caz, va trebui sa aduci doua fotografii recente de 35x38,5mm, pe langa actele mentionate in lista de mai jos.

Iata care sunt cele cinci documente care nu trebuie sa iti lipseasca in acest moment!

  1. Fisa detinatorului permisului de conducere – in mod normal, ar trebui sa o gasesti la ghiseul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare de Vehicule, loc in care o poti completa. Totodata, o gasesti si online, astfel ca o poti printa si completa de acasa, daca preferi.
  1. Buletinul / cartea de identitate – original si copie;
  1. Dovada platii contravalorii permisului de conducere – taxa in valoare de 68 RON se achita la CEC sau la trezorerie;
  1. Permisul de conducere care trebuie preschimbat;
  1. Fisa medicala pentru permis, depusa in original si in copie – din acest act rezulta ca esti apt pentru a conduce autovehicule.

Dupa cum vezi, spre deosebire de restul documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere, fisa medicala pentru permis este cea care solicita cel mai mult timp. Pentru a o obtine, trebuie sa efectuezi o serie de analize medicale si psihologice.

Cu toate acestea, daca stii unde sa mergi, poti obtine fisa medicala permis in aceeasi zi in care efectuezi examenele medicale. Din moment ce acest certificat medical nu poate fi eliberat decat de o clinica acreditata, este recomandat sa te indrepti spre un centru medical cu recenzii deosebit de bune, cum este clinica Standard Med.

Pe platforma clinicii www.fisamedicala.info gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a-ti face o programare, cum ar orarul clinicii, preturi, dar si alte detalii pe care le vei gasi foarte folositoare. Astfel, vei reusi sa obtii fisa medicala pentru permis in cel mai scurt timp posibil, cu o singura deplasare.

Pentru a economisi timp, la receptia clinicii vei gasi toate formularele tip prevazute de lege. Nu trebuie decat sa te asiguri ca ai la tine documentele fara de care fisa medicala pentru permis nu poate fi eliberata.

Asadar, inainte de a pleca de acasa, asigura-te ca nu ai uitat urmatoarele acte:

  • Cartea de identitate/ buletinul;
  • Ochelarii de vedere, daca e cazul;
  • Adeverinta medicala, eliberata de medicul de familie. (*Cei cu un istoric de boli cronice sunt obligati sa solicite medicului de familie o adeverinta medicala in care sa fie stipulat faptul ca solicitantii sunt apti de a conduce. De asemenea, cei care sufera de diabet vor prezenta o scrisoare de la medicul diabetolog, in care sa fie inscris diagnosticul, tratamentul si mentiunea din partea medicului ca solicitantii sunt apti pentru a conduce.)

Dupa depunerea actelor, noul permis auto este livrat intr-o perioada de 15 zile. Pana atunci, vei primi un document care atesta faptul ca ai depus toate actele necesare.

Comentarii

14/02/20 10:30
cititor

Ma ... io nu pricep de ce nu se poate simplifica aceasta procedura si odata ce ai permis ... si esti bagat in baza de date, de ce inafara fisei medicale si a " 2 poze recente " ... mai trebuie alte " documente " ?
In SUA ( Statul Georgia ) de exemplu , exista AUTOMATE ( ca si bancomatele ) LA MARILE MAGAZINE , unde " bagi permisul vechi " si o moneda de 10 dolari , pui " moaca " pe un suport unde te fotografiaza SI ITI SPUNE SA ASTEPTI ... 1-2 MINUTE ! Ca si la bancomate, iti iese afara din automat, permisul nou de conducere stil carton ca cel de la noi , gata securizat ( ca ei au un microcip cu datele tale pe care nu le pot citi decat autoritatile publice , precum si ID-urile ) .La fel este si cand ai Identicardul expirat ... ( cartea de identitate ) ...
Inca un amanunt si anume, daca in America ai permis de conducere ( indiferent de ce categorie ) NU MAI AI SI ACT DE IDENTITATE ( id... ) PTR CA permisul contine toate datele personale . Are o anexa, unde esti obligat sa mergi la un cabinet medical, periodic sa-ti vizeze starea de sanatate ( ochi si bibilica ) ... in rest, poti fi si fara maini sau picioare, daca ai masina adaptata dupa infirmitatile pe care le ai ... Permisul ti-l aduce un factor postal, la domiciliul declarat, unde ti-l inmaneaza personal . Daca nu te gaseste acasa, de mai multe ori, ti-l trimite inapoi la Departamentul Transporturilor , ca aia gestioneaza permisele auto si nu politia si trebuie sa te duci sa clarifici de ce nu ai fost gasit la adresa declarata si procedura se repeta .
NU ESTE VALABIL DACA ESTI TURIST si ai permisul obtinut in alta tzara , IN ACEST CAZ, DACA VREI PERMIS NATIONAL AMERICAN, MERGI LA GHISEUL MIN TRANSPORTURILOR ( din localitatea unde soliciti permis ) SI DEPUI ACOLO CERERE DE PRESCHIMBARE SI EXAMINARE ...
De ce nu poate avea acest permis o anexa ( ca pe vremea mitraliatului ) in care periodic, sa ai viza medicala potrivit Ordinului stabilit prin Min. Sanatatii Publice si permisul sa fie separat de acest lucru ? De ce de fiecare data, musai sa duci Originalul si copiile actelor pe care le-ai depus de atatea ori ... ? Maaa.... cand dr.acu om renuntza odata la birocratia asta tampita ?

18/02/20 11:18
cititor

MAAA.... CULMEA, CA INTR-O " VREME " S-A REVENIT SI COSTURILE PRESCHIMBARII PERMISELOR DE CONDUCERE SAU AL CELOR NOI... SE PLATEAU DIRECT LA GHISEUL DE LA PREFECTURA si stateai la o singura " coada " . Acuma, iara costurile se platesc la CEC...si trebuie sa stai de doua ori la niste " cozi infernale " ... !
Nu pricep ce dr.acu nu merge in sistemul asta romanesc, de zilnic... zilnic... la pasapoarte, la permise, certificate de inmatriculare si acte de identitate sunt COZI PESTE COZI ... INTERMINABILE !
Ce dr.acu ma, le mananca, si le pierd... se vand la straini pe " hevuroi "... ce dr.acu nu se mai termina aceste cozi ?
Faceti ceva ma politrucii lu peste ... ca ne-ati inebunit cu cozile ca pe vremea lui Ceausescu , cand stateam la coada ptr orice ... ! Cel putin atunci stateam la cozi ptr mancare...
Da faceti-le ma ptr 20 de ani... sau gasiti o alta metoda de eliberare si reinnoire a acestora .
Uitati, am fost turist in statul Georgia ( SUA ) si la un Mall ( magazin ca si Kauflandul nostru ) ... am vazut un " automat " ( ca ala bancar ) ... unde ptr preschimbarea permiselor de conducere ori certificatelor de inmatriculare, " bagai" intr-o fanta permisul vechi, bagai apoi o moneda de 10 dolari, puneai " moaca " pe un suport si te poza ... si dupa 1-2 minute iti iesea afara din automat permisul nou ... ( daca nu trebuia nimic schimbat ... adica aveai acelasi permis si trebuia doar actualizata moaca ) .
De ce nu se poate face si la noi tot asa... sa se termine odata cu cozile interminabile la absolut toate serviciile publice pe unde te duci si ai nevoie ?!
AVEM O ADMINISTRATIE CU O PROCEDURA FOARTE BOLNAVA !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5