Aproape 4400 de bistriţeni şi-au preschimbat într-o săptămână permisul de conducere

*s-au călcat pe picioare numai să scape de analize medicale

Nu mai puţin de 4392 bistriţeni şi-au preschimbat permisele de conducere, de la începutul anului, zilnic sute de persoane călcându-se în picioare numai să scape de noile prevederi ale Codului Rutier, care întră în vigoare în 19 ianuarie.
Adică, cine stă acum la coadă nu mai trebuie să prezinte fişa medicală tip din care să rezulte că este apt pentru a conduce autovehicule, fişă care se cerea numai dacă solicitarea preschimbării s-a făcut după expirarea valabilităţii administrative a permisului de conducere.
Numai în 10 ianuarie, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a eliberat 922 permise de conducere în timp ce media zilnică era de 40 acte, precizează Mihaela Dobra, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.
În tot acest timp, angajaţii de la „Permise” de-abia mai pot respira. Adică, sunt patru oameni la ghişeu, trei prelucrează datele şi alţi doi angajaţi sunt la examinări.
Oamenii care stau la cozi, majoritatea trecuţi şi de a doua tinereţe, fie suferă de boli incompatibile cu şofatul şi nu vor să aibă probleme, fie nu vor să mai dea bani la medici. Unora le expiră permisul peste trei-patru ani… Unii au probleme şi cu capul…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5