Floarea florilor – Oniţa Mureşan şi Mihail Voicu, în expoziţia „Floraqua”

Un eveniment plastic de o sensibilitate aparte s-a derulat la Muzeul Judeţean Bistriţa, în 25 iunie, în organizarea Consiliului Judeţean BN şi a Complexului Muzeal BN, prin vernisajul unei superbe, edificatoare şi florală expoziţie a cunoscutei şi apreciatei artist plastic Oniţa Mureşan, din Bistriţa, împreună cu Mihail Voicu, din Iaşi, care a expus grafică apreciată, fiind coleg de studenţie cu pictoriţa Oniţa.
În prezenţa unui numeros şi avizat public au vorbit, cu argumente şi exemplificări despre valoarea operelor plastice expuse şi valoarea creatorilor plastici dr. Vasilichi Gavrilaş – manager Complexul Muzeal BN, vicepreşedintele CJ BN – Alexandru Pugna şi criticul de artă Vasile Duda, care au scos în evidenţă anumite calităţi ale lucrărilor expuse, cât şi profesionalismul autorilor tablourilor.
Merită de subliniat faptul că în prefaţa catalogului Oniţei Mureşan, prof. dr. Valentin Marica afirmă: „Dacă arta este ceea ce artistul îi face pe alţii să vadă, după o reflecţie a lui Edgar Degas, atunci, în expoziţia Oniţei Mureşan privitorul este făcut să vadă o vecernie a grădinii, prin culorile ei mereu sfinte şi neînvinse, în care orice contur e emoţia mărturisirii artistei: Aici sunt eu! Şi atunci, parafrazând, de ce nu ne-am întoarce în grădini?”
Oniţa Mureşan ne încântă privirea, sufletul şi inima cu „florile vieţii noastre”, cu „grădinile suspendate ale sufletului” în arta frumosului şi a sensibilităţii umane, este un artist împlinit, cu o viziune de culoare şi lumină în grădinile artistului plastic, iar Mihail Voicu cu o grafică de invidiat în Aqua I, un cunoscut şi recunoscut în lumea artei vine şi completează excelent grădina cu flori a Oniţei, o fericită şi benefică colaborare, în favoarea consumatorului de artă.
În finalul activităţii, cei doi artişti plastici au mulţumit gazdelor pentru ospitalitate şi publicului pentru prezenţă.
O zi de mare încărcătură sufletească, cu frumos, util, plăcut şi de o puternică emoţie pentru arta plastică, care înnobilează caracterul omului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5