Fonduri nerambursabile pentru infrastructura agricolă şi forestieră

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit va lansa în perioada imediat următoare o nouă măsură specifică în cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală). Este vorba despre măsura codificată 125, care va viza ,,Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole şi forestiere”.

Vor putea depune proiecte în cadrul acestei măsuri unităţile administrativ teritoriale, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, proprietarii de păduri, Regia Romsilva şi organizaţiile de îmbunătăţiri funciare.

Obiectivele specifice ale măsurii 125 se referă la construirea şi/sau modernizarea infrastructurii agricole: drumurile de acces şi drumurile agricole de exploataţie, lucrările de corectare a torenţilor, modernizarea şi/sau retehnologizarea sistemelor de irigaţii şi a altor lucrări de îmbunătăţiri funciare (drenaje, lucrări de apărare împotriva inundaţiilor, modernizarea drumurilor forestiere, construirea de căi ferate forestiere etc.

Sprijinul public (comunitar şi naţional) acordat în cadrul măsurii 125 va reprezenta 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investiţiile de utilitate publică ce deservesc întreaga comunitate, respectiv 75% pentru investiţiile de utilitate publică ce deservesc o parte a comunităţii.

Ajutorul public acordat pentru un proiect poate fi cuprins între 5.000 de euro şi 1,5 milioane de euro. Contribuţia publică (din partea Uniunii Europene plus a Guvernului României) totală pentru măsura 125 este de 476.077.390 de euro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5