Forţele de ordine au verificat peste 1350 de persoane izolate la domiciliu! Din păcate, două persoane au fost DOAR amendate!

În ultimele 24 de ore, 155 de politişti și 44 de polițiști locali au desfășurat acțiuni și controale în contextul prevenirii răspândirii CoVid-19. Totodată, polițiștii au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1121 de persoane, iar în urma neregulilor au fost constatate și aplicate 2 sancțiuni contravenționale. "Având în vedere faptul că a fost prima zi în care erau aplicabile măsurile prevăzute de O.M.2, acțiunile polițiștilor s-au concentrat pe informare și prevenire; în cele două cazuri nu au fost înregistrate încălcări grave, motiv pentru care au fost sancționați contravențional și li s-a pus în vedere respectarea cu strictețe a prevederilor legale. Totodată, mutarea din autoizolare în carantină este dispusa după consultarea DSP, în funcție de pericolul social existent în urma încălcării procedurii de autoizolare", a explicat Bianca Danci, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud. De asemenea, 465 de societăți comerciale au fost controlate pentru asigurarea suspendării activității, nefiind constatate nereguli.
 
În intervalul 08.00 - 23.00, jandarmii au executat în patrule independente în contextul acțiunilor de prevenire COVID 19, efectuând controale în 47 de locații din 14 localități, verificând 243 de persoane și legitimând 85 de persoane. A fost aplicată o amendă de 5.000 de lei la Ordonanța Militară nr. 2 din 2020, pentru nerespectarea art. 2. alin. 1, pentru un magazin din incinta mall-ului de pe Calea Moldovei. 
 
***
 
Pentru verificarea respectării la nivelul județului Bistrița-Năsăud obligațiile impuse de situația de urgență declarată la nivel național, echipajele Inspectoratului de Poliție Județean, cele ale Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliția Locală desfășoară zilnic acțiuni și controale în contextul prevenirii răspândirii CoVid-19, execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locațiilor de carantinare, precum și acțiuni pentru monitorizarea prezenței persoanelor izolate la domiciliu în echipe mixte și în patrule independente.
 
În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID-19, un număr de 81 de jandarmi, pentru misiuni de pază si protectie la centrele de carantinare, în patrule mixte cu poliția și în patrule de jandarmi - pentru verificări la domiciliu ale persoanelor izolate.
Totodată, jandarmii execută acțiuni specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.
Polițiștii de la Rutieră au desfășurat acțiuni pentru fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Bistrița-Năsăud cu persoane care revin din afara granițelor României.
 
 
 
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5