Peste 1000 de bistriţeni izolaţi la domiciliu, verificaţi duminică de poliţişti şi jandarmi. Toţi erau pe acasă!

Poliţiştii şi jandarmii bistriţeni au verificat, duminică, peste 1000 de bistriţeni care sunt în izolare la domiciliu, pentru a vedea dacă respectă prevederile legale. Odată cu emiterea Ordonanţei Militare nr. 2, se pare că bistriţenii au devenit mai responsabili, nefiind depistate persoane care nu respectai statutul de iyolare la domiciliu, tocmai pentru că ştiau că vor fi băgaţi în carantină. 

Astfel, duminică, în intervalul 08.00 - 23.00, jandarmii, în patrule independente, au efectuat controale în 8 localități - 31 de locații, verificând 83 de persoane. În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID 19, un număr de 71 de jandarmi, astfel: misiuni de pază si protecţie la centrele de carantinare, în patrule mixte cu poliția și în patrule de jandarmi - pentru verificări la domiciliu ale persoanelor izolate.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii bistrițeni au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 921 de persoane, nefiind constate nereguli.

De asemenea, 424 de societăți comerciale au fost controlate pentru asigurarea suspendării activității, fiind aplicată o sancțiune contravențională cu avertisment.

„În acest moment sunt angrenați în misiuni de prevenire COVID-19, un număr de 170 de agenți ai IPJ și Poliția Locală.
Menționăm faptul că, până la această dată, ca urmare a nerespectării obligațiilor privind izolarea, polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.100 de lei. De asemenea, pentru abaterile constatate cu ocazia verificărilor efectuate la societăți comerciale, au fost aplicate 7 sancțiuni, în valoare de 70.100 de lei”, se arată în comunicatul transmis de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.
 ***

Trebuie menţionat că jandarmii execută acțiuni specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a farmaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare. 

De asemenea, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud execută zilnic misiuni de ordine publică în proximitatea locațiilor de carantinare.

Polițiștii bistrițeni continuă să acționeze integrat, în echipaje mixte cu jandarmi și polițiști locali, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Bistrița-Năsăud cu persoane care revin din afara granițelor României.


În total, duminică, polițiștii bistrițeni au efectuat un număr de 295 controale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5