Fotbal. Liga a IV-a, etapa a III-a a returului şi ultima din acest an

“Fotbal cu tentă portocalie”

Voinţa Cetate vs. Progresul Jelna 2-1 (1-1)

Orheiu Bistriţei, teren îngheţat, timp rece, spectatori circa 300, avertismente: Negrea şi Şuvei. Marcatori: Georgiu, Negrea, respectiv Gigi Bereţchi. Au arbitrat foarte bine, la centru – Claudiu Ştefănuţ, ajutat la cele două lunii de Radu Caizer şi Mihai Ungur. Observator AJF BN – Ioan Encean.

Voinţa: Ilieş, Şuvei, Ploscar, Georgiu, Chira, Recean, Curtuşan, Clapa, Negrea, Huciu, Dumitrean (min. 76 Ilieşiu). Rezerve: Mărghidan. Antrenor – Titi Voica.

Progresul: Pop L., Macovei (min. 62 Bârlean), Arcălean, Bugnar (min. 60 Bâla), Mureşian, Şomodi, Tot, Bereţchi, Cucuiet, Cotuţ, Clapa (min. 76 Ani). Rezerve: Gavriloaie, Bâzdâra, Pop I., Isai. Antrenor - Traian Ionele.

Încă de demult se ştie rivalitatea dintre două localităţi apropiate, mai ales atunci când este vorba de sport. În etapa a treia a returului şi ultima din acest an, la Orheiu Bistriţei s-a disputat partida dintre Voinţa Cetate şi Progresul Jelna. Se preconiza o partidă destul de echilibrată, cu jucători experimentaţi în ambele tabere. Am văzut două galerii, care pe întreaga desfăşurare a partidei au fost la înălţime, doar că au avut de pierdut oaspeţii atât ca rezultatul din teren, cât şi la distanţa de mers pe jos până în localitatea vecină.

De ce cu tentă portocalie? În debutul partidei am asistat cu toţii la o adevărată campanie electorală, veste portocalii atât la oaspeţi cât şi la gazde, ştiut fiind faptul că cei doi primari sunt colegi de partid. Afirmaţia primarului comunei Cetate: “astăzi ne batem ca fraţii”. Revenind la joc, pot spune că pe un timp destul de friguros şi cu teren îngheţat am asistat cu toţii la un spectacol reuşit din partea ambelor echipe. Prima fază mai periculoasă de poartă s-a petrecut în min. 20 când Negrea îl lansează pe Dumitrean, iar acesta şutează puternic din unghi, dar apără portarul oaspeţilor Pop. Cinci minute mai târziu gafează grav goalkeperul oaspeţilor luftând un balon în careul de 16 m, care ajunge pe capul lui Georgiu, iar acesta trimite sub bara porţii: 1-0. Bucurie imensă în tabăra gazdelor. Min. 32 – lovitură liberă executată foarte bine de Ploscar, respinge portarul, iar din apropiere Negrea trimite cu latul în plasă. Arbitrul asistent al partidei indică offsaid, aşa că golul a fost anulat. Două minute mai târziu, Negrea execută o lovitură liberă periculoasă, dar respinge portarul. Ultima fază a primei reprize se lasă cu gol pentru oaspeţi. Veteranul echipei, Gigi Bereţchi, fost şi el “vultur” până nu demult, execută magistral o lovitură liberă de la 25 m lateral, portarul Ilieşi îşi coordonează zidul, se poziţionează greşit şi balonul intră în plasă, pe colţul scurt al portarului: 1-1. Au urmat minute bune pentru gazde de a marca prin jucătorii Dumitrean, Negrea, Georgiu. Fie s-a opus portarul, fie au ratat din poziţii incredibile. Min. 75 – Negrea îşi aduce echipa în avantaj în urma unei lovituri libere de la 20 m, din nou cu aportul portarului, care scapă balonul pe sub el: 2-1. Min. 80 – centrează Georgiu în careul de 6 m, iar Şuvei trimite cu capul lângă bară dar respinge miraculos portarul Pop. În minutele de prelungiri, Ploscar execută o lovitură liberă de la 40 m, balonul deviat se îndrepta spre poartă, dar din nou se remarcă portarul Pop, care scoate în corner, acesta fiind rezultatul final.

Titi Voica, noul antrenor al “vulturilor”: “Am asistat la un joc destul de frumos din partea ambelor echipe, dar noi ne-am creat mai multe ocazii de gol şi pe merit am câştigat această partidă. Felicit echipa pentru primul meu rezultat ca antrenor”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5