Fotbal. Liga a IV-a. Etapa a XI-a

Un adevărat derby câştigat de someşeni

Voinţa Cetate – Progresul Năsăud 1-2 (1-1)

Orheiu Bistriţei, timp frumos, teren bun de joc, spectatori circa 400, avertismente: Negrea, Ploscar, Cira, Coşneac, Găluşcă, Avădanei, Burduhos, Chitu, Astalâş şi Mureşan. Eliminări: Ploscar.

Partida a fost condusă fără greşeli, la centru Pop Liviu, ajutat de Cucuiet Florin şi Radu Caizer jr. Asistenţa medicală: Dumitru Felicia.

Voinţa: Ilieş, Negrea, Clapa, Recean, Ploscar, Şuvei (min. 60 Huciu), Cira (min. 80 Dumitrean), Coşneac, Georgiu, Chira (min. 54 Mocan), Găluşcă). Rezerve: Mărghidan, Curtuşan şi Tofană. Antrenori: Adi Florea şi Paul Cervinschi.

Progresul: Contra, Burduhos (min. 76 Hinceş), Avădanei, Frişan, Plăian, Chitul, Hâlmu (min. 72 Mureşan, min. 80 Ciocan), Tanco, Pop, Astalâş şi Coste. Rezerve: Sfinţean, Cosilca şi Pop Alex. Antrenor: Avădanei Petre.

În prezenţa a 400 de suporteri împătimiţi, duminică, 19 octombrie, la Orheiu Bistriţei s-a disputat marele derby al Ligii a IV-a între rivalele “de moarte” Voinţa din localitate şi Progresul Năsăud. Înainte de fluierul de început al partidei s-a păstrat un moment de reculegere în memoria celui care a fost Grigore Platon, plecat în urmă cu o săptămână dintre noi. Cu acest prilej, preşedintele Asociaţiei Sportive Progresul Năsăud, Ilie Pinca, a citit câteva rânduri despre regretatul cronicar sportiv.

Trecând la subiect, adică la fotbal, pot afirma că am asistat la un adevărat derby. Cum se pot desfăşura aceste partide decât cu surprize. Jocul cu două partituri, în prima parte când gazdele au avut controlul balonului în cea mai mare parte, creându-şi multe ocazii de gol, concretizate şi pe tabela de marcaj, când Negrea deschide scorul în minutul 42, oaspeţii ripostând imediat prin golul marcat de Coste în prelungirile primei reprize. În partea a doua a partidei, someşenii, mai în formă, atacând în valuri prin jucătorii Coste, Burduhos şi Coste, cel din urmă aducând echipa în avantaj. Prima fază a partidei s-a petrecut în min. 18, când Şuvei execută o lovitură de colţ, iar Recean trimite din 8 m cu capul în braţele lui Contra. Trei minute mai târziu, căpitanul gazdelor, Ploscar, şutează de la 25 de metri, dar portarul respinge un balon pe care scria gol. Min. 32, asediu la poarta someşeană: Negrea şutează puternic de la 20 m, defensiva se clatină, dar în final rezolvă problema.

Două minute mai târziu, e rândul oaspeţilor să atace, Hâlmu şutează puternic din apropierea careului de 16 m, dar respinge Ploscar în corner. Min. 42, Coşneac îl lansează foarte bine pe Negrea, iar acesta, din voleu, trimite în colţul lung un adevărat eurogol: 1-0. În prelungirile primei reprize oaspeţii egalează prin lovitura executată de Astalâş, trimisă în careu cu pământul, iar acesta neatins de nimeni, intră în plasă: 1-1. Min. 50, lovitură de teatru, când nimeni nu se aştepta, Coste îşi aduce echipa în avantaj, bineînţeles cu aportul portarului Ilieş, care iese neinspirat dintre buturi.

Cum necazul vine unul după altul, în min. 65 Ploscar vede roşu în faţa ochilor la faultul în afara suprafeţei de pedeapsă asupra lui Burduhos. Min. 72, şut puternic a lui Burduhos, milimetric de stâlpul porţii. Trei minute mai târziu, Coste, pe partea dreaptă, şutează puternic dar se remarcă Ilieş. În minutele de prelungiri, portarul oaspeţilor Contra scoate miraculos în corner torpila expediată de Găluşcă.

Aşadar, o luptă în care putea ieşi învingătoare oricare din echipe, dar balanţa se pare că s-a înclinat înspre Valea Someşului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5